Naktés, een muzikale ode aan de nacht

concert met live vj

Merope & Petites Planètes
zo 29/11/2020 - 17:00
Geannuleerd
zo 29/11/2020 - 19:00
Geannuleerd
Muziek, Klassiek, Folk

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2) - € 14 (rang 3)

check onze kortingen

Omwille van de corona-reisrestricties kan het koor Jauna Muzika uit Vilnius helaas niet afreizen naar ons land. Merope zocht en vond een waardig alternatief in de samenwerking met Franse top filmmaker Vincent Moon.

  • Merope bestaat uit de Litouwse vocaliste en kankles (baltische harp) speelster Indre Jurgeviliciute, gitarist Bert Cools en fluitist Jean-Christophe Bonnafous. Samen brengen zij een muzikale ode aan de natuur en aan de nacht. Met meditatieve, betoverende muziek en songs die verhalen over de spirituele verbinding tussen de natuur en de mens en de rituele magie in het dagelijks leven. De muziek van Merope is meditatief, bedwelmend en betoverend.

    Klara beloonde de jongste plaat van Merope met de prijs voor beste wereldmuziek album en wie het juryverslag leest, weet dat deze band voor ingetogen vuurwerk kan zorgen. 
  • Speciaal voor deze gelegenheid slaan zij de handen ineen met Petites Planètes, een collectief bestaande uit de Franse filmmakers Vincent Moon en Priscilla Telmon.
    Zij maakten onder andere clips voor artiesten als R.E.M., Arcade Fire en Tom Jones. De laatste tien jaar reisde Vincent Moon over de hele wereld om lokale rituelen, sacrale muziek en sjamanistische praktijken vast te leggen voor hun filmcollectie Petites Planètes.

    Zowel de muziek van Merope als de films van Vincent Moon en Priscilla zijn sterk verbonden met dromen, natuur en spiritualiteit. En dat komt terug in dit exclusieve concert waarbij de indringende hypnotiserende klanken en beelden uit hun indrukwekkende filmcatalogus perfect samengaan met de muziek van Merope.

Merope is de winnaar van de klara award '19 voor beste wereldmuziek album.

In de pers

  • "Naktės is één uitgesponnen droom van waaruit je niet wil ontwaken. Mysterie en folk vloeien over in de oceaan van de moderne tijd.” (uit het Klara juryrapport)

Credits

met Indre Jurgelevičiūtė (kankles  en zang), Bert Cools (gitaar en elektronica) en Jean Christophe Bonnafous - (bansuri)

www.meropemusic.com

Bekijk en luister online