Nachtdieren

Atelier GLIP
do 14/04/2022 - 19:00
Theater, Familie
Nieuw talent
1u30'
8-108 jaar

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

Wanneer de nacht valt, ontluikt een andere wereld onder de verandering van het licht. Midden in de duisternis schiet een bordje met de neonletters ‘open’ aan. De nachtwinkel is klaar voor haar klanten. De meest kleurrijke en vreemde figuren komen naar de nachtwinkel geslopen. Ze worden gelokt door alle verleidingen in de tot op de nok gevulde winkel. Chips, cola, snoep, een fles Chardonnay uit 1995. Maar eenmaal binnen lijken de klanten en de plek te veranderen ... .

De nachtwinkel is een mini-kosmos van onze samenleving. Telkens wanneer de deur opengaat, is het uitkijken naar wie binnenkomt. Naar die vele verborgen verlangens die ontpoppen in het felle licht van de nachtwinkel. Alles ligt in handbereik op deze plek, maar is dat ook werkelijk zo eenmaal terug buiten in de donkerte van de nacht?

Deze eerste productie van een nieuw collectief komt tot stand dankzij Eigen Kweek, een initiatief dat jonge makers wil ondersteunen bij het begin van hun artistiek traject. Veertien West-Vlaamse cultuurcentra schaarden zich achter dit initiatief en selecteerden uit een reeks projecten met West-Vlaamse banden de productie Nachtdieren als eerste ‘proefstuk’. De spelers refereren voor dit stuk aan theater Artemis, Peeping Tom en Studio Orka.

Lucie Plasschaert zit bij het Gents theatercollectief Camping Sunset. Verder speelt ze mee in Warmoes en Lava van Studio Orka en is ze dit seizoen ook te zien in Een Lola van Compagnie Cecilia.

Gina Beuk was speelster bij Schwalbe en Theater Artemis.

Patricia Kargbo was reeds te zien in de voorstellingen Vita siyo muchezo ya watoto van de KVS en de voorstelling Metisse van theater Antigone.

  • Dit collectief is het Eigen Kweek traject uit West-Vlaanderen

Credits

van en met Atelier GLIP - Gina Beuk, Iris Donders, Lucie Plasschaert en Patricia Kargbo met steun van Eigen Kweek, een netwerk van cultuurcentra dat jonge makers en aspirant zakelijk leiders ondersteunt in West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen met dank aan Bij de buren (Het Perron Ieper, CC Blankenberge, CC Wevelgem, De Spil Roeselare, CC Harelbeke, De Steiger Menen, CC Brugge, De Brouckère Torhout, CC Knokke-Heist, CC Casino Koksijde, De Schakel Waregem, Leietheater Deinze, Schouwburg Kortrijk, De Grote Post Oostende)

Kijk ook eens bij:

Een Lola

Compagnie Cecilia
di 22/03/2022 - 20:00