Nacht van de Fair Trade - GEANNULEERD

za 09/10/2021 - 20:00
GEANNULEERD
Muziek
Jongeren (12+)
120'
GEANNULEERD

Ticketprijzen

€ 12 (rang 1) - € 11 (rang 2)

check onze kortingen

Wegens organisatorische redenen wordt deze voorstelling geannuleerd. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.


2021 is een bijzonder jaar voor Oxfam Wereldwinkels. Ze bestaan inmiddels 50 jaar. In het kader van deze verjaardag en de Week van de Fair Trade openen we onze deuren voor een nieuwe editie van de Nacht van de Fair Trade. Eerlijke handel, waardig werk en internationale solidariteit vormen de rode draad.

PROGRAMMA:

  • Video ‘Eerlijk duurt het langst! 50 jaar Oxfam-Wereldwinkels’
  • Boekvoorstelling Els Hertogen, auteur ‘Van liefdadig naar rechtvaardig. 11 stemmen over de toekomst van internationale solidariteit.’
  • Debat Els Hertogen (algemeen directeur 11.11.11), Eva Smets (algemeen directeur Oxfam België), Meryame Kitir (minister van Ontwikkelingssamenwerking Koninkrijk België) en Zuidpartners Oxfam-Wereldwinkels en WSM
  • Auteursgesprek Ayesha Harruna Attah, auteur ‘Het diepe blauw’ (ENG/FRA)
  • Nabeschouwing Lies Corneillie (schepen van mondiaal beleid Stad Leuven)
  • Muzikale intermezzo’s Las Lloranas
  • Spoken Word Lisette Ma Neza
  • Receptie en afterparty met DJ Radio Mukambo

GASTEN:

Els Hertogen (keynote) – directrice 11.11.11 schreef het boek “Van liefdadig naar rechtvaardig” (Lannoo Campus)

Els Hertogen: "Internationale solidariteit biedt volgens mij hét antwoord op de vele uitdagingen waar we als globale samenleving voor staan. Met dit boek wil ik het debat voeden over hoe we deze solidariteit best aanpakken. Complexe uitdagingen vragen een veelheid aan stemmen en dat is exact wat ik met dit boek wil doen. Ik hoop dat het denkbeelden openbreekt, kritische bedenkingen ontlokt en mensen misschien zelfs aanzet tot handelen. Want internationale solidariteit kan wel degelijk een wereld van verschil maken voor huidige en toekomstige generaties én voor onze planeet."

Lisette Ma Neza

Lisette Ma Neza staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en poëtische performances. In 2017 won zij het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. In haar schrijven, muziek en film maken, zoekt Lisette Ma Neza naar een eigen taal, om al het voelen te vertalen tot woorden, beelden en melodieën.

Ze ontving dit jaar ook de VUB Luc Bucquoy Prijs voor Literatuur.

Rector Caroline Pauwels verwoordt de keuze: Met Lisette Ma Neza bekronen we niet enkel een nieuwe literaire stem van onze studentengeneratie, maar ook een volwaardig literatuurgenre dat erkenning verdient.

“Het voorbije jaar heeft ons geleerd dat er nooit genoeg literatuur kan zijn - als inspiratie, als troost, als bron van levensvreugde en verwondering. Daarom reiken we in 2021 uitzonderlijk twee volwaardige literatuurprijzen uit”, aldus rector Caroline Pauwels.

Ayesha Harruna Attah

Ayesha Harruna Attah (1983) groeide op in Ghana als dochter van twee journalisten. Ze studeerde biochemie en journalistiek in de Verenigde Staten, en woont momenteel in Senegal. Zij wordt beschouwd als een van de belangrijkste jonge stemmen in de Afrikaanse literatuur. Haar nieuwste roman “Het diepe blauw” (uitgeverij Orlando) publiceerde ze in samenwerking met Oxfam Novib.

In deze epische en ontroerende roman vol historische details neemt Ayesha Harruna Attah de lezer mee naar een tijd van grote veranderingen in West-Afrika: de slavernij is afgeschaft, maar het kolonialisme doet zijn intrede in de levens van twee moedige jonge vrouwen die de nieuwe maatschappij vormgeven.

‘Attah is een meesterlijk verhalenverteller.’ – The Scotsman

‘Een sfeervol verhaal over zusterschap en identiteit dat je niet loslaat.’ – The Irish Times

Las Lloronas.

Het Brusselse trio Las Lloronas laat akoestische muziek samensmelten met slam poetry. Ze dompelen de intieme teksten, in vijf verschillende talen, onder in harmonieën en melancholische melodieën. Drie authentieke stemmen reizen door Spaanse folk en hip hop ritmes, klezmer sonoriteiten en blues, ergens op de rand tussen klaagzang, dagdroom en strijdkreet. Hun nieuwe, prachtige album Soaked is net uit.

Las Lloronas bestaat uit: Sura Solomon, Amber in ’t Veld & Marieke Werner (muziek en zang)

"**** It’s cool, it’s jazzy and it’s got great harmonies. It won’t fit in a box so don’t try, and perhaps it may not be what you expect but this is an album for repeat play. Excellent.” Folk Radio
"**** It’s light, it’s beautiful, it’s haunting.” The Sunday Times


Credits

initiatief 30CC in samenwerking met Afrika Filmfestival, Oxfam Wereldwinkels, LannooCampus, Stad Leuven en WSM - Mundia Leuven