My Heart Still Hums

Een ode aan Patti Smith

Lotte Dodion en Echo Beatty
wo 09/02/2022 - 20:00
Muziek, Literatuur

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

In 2021 viert schrijver en rocklegende Patti Smith haar 75ste verjaardag. Nagenoeg vijftig jaar na Patti’s allereerste poëzieperformance bundelen dichter-performer Lotte Dodion en muzikant Annelies Van Dinter de krachten. Ze selecteren en interpreteren hun persoonlijke favorieten uit Smiths brede oeuvre: van opzwepende tirade tot woorden van troost en van echo tot briesende paarden.

My Heart Still Hums is een voorstelling met spoken word, muziek en beeld, die de geest van Patti Smith eert en bezweert met gitaren, een indianendrum en twee monden vol rock-’n-roll.

Annelies Van Dinter (1986) is een singer-songwriter en multi-instrumentaliste. Onder het alias Echo Beatty brengt ze bezwerende songs met een beklijvende stem. Indie folk met een rauw en melancholisch randje. Van Dinter werd doorheen de jaren een vaak gevraagde sidekick, bij onder meer Trixie Whitley, Mauro Pawlowski en Steven De bruyn. Ze treedt regelmatig op buiten onze landsgrenzen, toerde verschillende keren doorheen Europa en stond op festivals als Pukkelpop en Eurosonic.

Lotte Dodion (1987) is dichter, performer en poëziemissionaris. Haar teksten zijn toegankelijk en eigenzinnig, haar optredens zachte donderpreken. Dodions debuutbundel Kanonnenvlees (Atlas Contact) was een voltreffer. Een selectie van haar werk werd vertaald naar het Frans, Engels, Duits, Turks en Arabisch. Dodion won heel wat (inter)nationale literaire prijzen en trad onder meer aan op Crossing Border, de Nacht van de Poëzie, Theater aan Zee en Lowlands.

In de pers

Annelies over Patti Smith: “Patti Smith is een van de meest veelzijdige en revolutionaire artiesten van haar generatie én de onze. Hoe zij met haar vrouw-zijn omgaat, genderpatronen op zo’n ongedwongen manier doorbreekt en zowel kracht als kwetsbaarheid weet te belichamen, vind ik enorm inspirerend.”

Lotte over Patti Smith: “Patti Smith is echt tijdloos: ze heeft de verbeeldingskracht van een kind, het kloppend hart van een vrouw die tot haar enkels in het leven staat en de sjamanistische wijsheid van iemand die al vele, vele levens achter zich heeft.”

Credits

met dank aan Bibliotheek Genk en C-Mine foto Eva Vlonk