Mooi en Meedogenloos

Herman Brusselmans, Delphine Lecompte en De Havilland
di 09/11/2021 - 20:00
Muziek, Literatuur
Jongeren (12+)

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Mooi en meedogenloos is een literair, muzikaal en visueel hoogstandje dankzij de bijzondere chemie tussen schrijver Herman Brusselmans, dichteres Delphine Lecompte, muziekgroep De Havilland en liquide lichtcreaties op gouden canvas. Een ingekaderde reis langs de schuine, scherpe, komische en melancholische randen van elke dag.

Fenomeen Herman Brusselmans blijft de eeuwig jonge oppergod van de Vlaamse Letteren.

Delphine Lecompte is huisdichteres van Humo, prijzenpakster, onnavolgbaar, apart en absurd.

“Mensen liggen in een deuk als ik mijn gedichten voordraag, maar zelf ben ik er nog niet uit of ik dat leuk vind”.

De Havilland kan wel eens de ontdekking van de avond worden, dankzij de indrukwekkende stem van Nathalie Van den Meutter en de eigenzinnige songs van auteur-componist Rudolf Hecke. Smaakt zeker naar meer.

“Lichten doven. Op het podium landt een gouden cocon waarin beelden worden geprojecteerd vanaf zes vloeistoflampen gekoppeld aan een breinmachine. Een schouwspel dat gedachten een troon biedt of schavot. Mooi en meedogenloos. In de gouden arena gonst het van gekooide woorden. De scherpe en hilarische rand van dagelijkse goddelijkheid bij monde van Herman Brusselmans, de vrolijke verwoesting van Delphine Lecompte. De surreële muziek noir van De Havilland verstolt ze tot een ochtend van een bijzondere dag. Een dag waarin verdriet en vervoering mekaar onder de gordel slaan. Mooi en meedogenloos.

Credits

met Herman Brusselmans (woord), Delphine Lecompte (woord), Nathalie Van den Meutter (zang), Rudolf Hecke (componist), Willem Heylen (gitaar) en Lotte Depeuter (backing vocals en percussie) foto Nã Fotografie