MIXTAPE

Anderhalvemetersessies

Het Kwartier / Mariën & von Winckelmann
za 15/08/2020 - 18:00
Geannuleerd
za 15/08/2020 - 20:30
Geannuleerd
Theater
45'

Ticketprijzen

€ 5 - reservatie verplicht!

Je gaat me tegenkomen toevallig 
we gaan kijken
te lang
jij stelt je aan mij voor
en ik zeg
dat ik blij ben dat een vrouw dat eens doet
en hoe lang ik daar anders nog ging staan
en we praten
en jij raakt me aan
-raak me snel aan-
vanaf dan ontspan ik
en we gaan iets drinken
jij kiest de plek

Met ‘MIXTAPE’ verdiept Het Kwartier zich in de kunst van de korte, op zich staande scène. Het theatrale equivalent van een song. Geen decor, kostuums, of indrukwekkende lichtshow. Neen, enkel straffe acteurs en dito tekst. Ze gaan back to basics, naar theater in zijn puurste vorm. Want dat is soms meer dan genoeg.

De prijswinnende auteurs Freek Mariën en Carl von Winckelmann schrijven al een tijdje maandelijks nieuwe teksten waarin ze vormexperimenten aangaan, op de actualiteit reageren of uit hun eigen leven puren. Ze hebben het over tijgerpythons, overspel of de politiek. In monologen, stotterende dialogen of briefvorm.

Met ‘MIXTAPE’ bouwen ze een repertoire van scènes en een poule van spelers op om vrijuit aan het schrijven en spelen te gaan. In Leuven gaan Steven Beersmans, Brenda Corijn, Lotte Heijtenis, Johan Knuts, Soraya Van Welsenis en Maxime Waladi voor jou met fris materiaal aan de slag.

Credits

tekst Freek Mariën & Carl von Winckelmann spel voor deze 'editie' Steven Beersmans, Brenda Corijn, Lotte Heijtenis, Johan Knuts, Soraya Van Welsenis en Maxime Waladi  productie Het Kwartier met de steun van Literatuur Vlaanderen, HET LAB/CC Hasselt

Anderhalvemetersessies is een initiatief van stad Leuven – Leuvenement vzw  samen met 30CC, Alamire Foundation, Dorpsklap/Doremy, HAL5, Het Depot, Het nieuwstedelijk, Knalselder, M Leuven, PARCUM, STUK en Zomerfilms