Misschien Marieke

Lieve Blancquaert en Greet Jacobs
di 18/12/2018 - 12:30
di 18/12/2018 - 20:00
Theater
Overdag, Eerste Keer
60'

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen

Ik heb haar te pletter gedacht. Kapot gedroomd. Maar nog steeds zit ze daar, klein en veilig, niet kapot te krijgen.  Een meisje. Het is een meisje en ze zeggen dat ze op mij lijkt. Ik lijk op mijn vader, niet op mijn moeder. Als ik heel goed kijk. In slecht licht. Dan zie ik dat. Dan zie ik mijn vader, diep in mijn gezicht.
 
Met de monoloog Misschien Marieke stappen we in het hoofd en de wereld van een pas bevallen jonge vrouw die op het punt staat de allerbelangrijkste beslissing in haar leven te nemen.

Lieve Blancquaert en Greet Jacobs creëerden deze monoloog voor TAZ#2017, op uitnodiging van Dirk Pauwels. Lieve Blancquaert ging hiervoor in gesprek met Oostendse moeders, die in kwetsbare omstandigheden leven. Op basis van deze verhalen schreven Jacobs en Blancquaert samen de tekst voor Misschien Marieke en gingen ze op zoek naar een theatertaal die hen bindt. Het resultaat is een beklijvende voorstelling over wat het betekent moeder te worden in een wereld die tegen jouw richting in lijkt te draaien.

Zowel op TAZ vorige zomer als op het Tweetakt Festival werd de voorstelling zeer lovend onthaald, door zowel pers als publiek!

In de pers

  • “Deze verdient een speelreeks  tot ver voorbij de verkiezingen.” - **** De Standaard
  • “Lieve Blancquaert en Greet Jacobs geven een mokerslag van formaat met deze moedermonoloog.” - **** Knack
  • interview met Lieve Blancquaert - De Morgen magazine
  • Haar spel is doorleefd, maar nooit overtrokken, perfect in balans. Medelijden is niet aan de orde, begrip des te meer. - Bieke Prunelle - TAZETTE

Credits

concept en tekst Lieve Blancquaert en Greet Jacobs met Greet Jacobs muziek Johan Pycke

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen