Mia Kermis

Lucinda Ra
za 07/03/2020 - 17:00
za 07/03/2020 - 20:00
zo 08/03/2020 - 15:00
zo 08/03/2020 - 18:00
Theater, Familie, Festival
Overdag, Jongeren (12+)
80'
Ook geschikt voor kinderen, vanaf 10 jaar.

Ticketprijzen

€ 14 - check onze  kortingen

Het Boze Wolffestival brengt spannend visueel theater in een uitgebreide reeks aan niet te missen voorstellingen. Tijdens de maand maart kan je in negen Vlaams-Brabantse cultuurcentra terecht voor het strafste figurentheater, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Vlakbij het huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif. Het is een plek die haar mateloos fascineert en die ze probeert te begrijpen. Het beeld van een pasgeboren kind dat werd losgemaakt van zijn/haar wortels leek haar een begin voor een belangrijk verhaal. Doorheen haar zoektocht kwam ze terecht bij oude stadsarchieven en daarin vond ze de zin ‘een vondeling heeft strikt genomen geen verleden’. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? 'Mia Kermis' is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd en een ode aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid
naar onze oorsprong.

Aan de hand van een leger zelfgemaakte poppen en tekeningen vertelt Stefanie Claes het beeldende woordeloze verhaal van Mia Kermis, een kind dat opgroeit en op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij tieners welkom zijn.

  • Deze productie is woordeloos.

Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen ? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

In de pers

- Stefanie Claes verheft knutselen tot kunst in 'Mia Kermis'. (De Standaard, ****)

- Claes hoeft maar de ijzerdraadjes van Mia’s armen naar haar oren te buigen om duidelijk te maken dat het Mia even te veel wordt.(Het Nieuwsblad, ****)

Credits

concept, ontwerp en spel Stefanie Claes feedback en dramaturgie Simon Allemeersch, Barbara Claes, Sofie Van der Linden lichtadvies Iwan Van Vlierberghe productie Lucinda Ra & Vooruit i.s.m. DEStudio met dank aan Het Bos en Wp Zimmer 


volledig programma op www.bozewolffestival.be


Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 14 - check onze  kortingen