MESSIA

Jennifer Heylen en Dimitri Leue
vr 09/12/2022 - 20:00
Theater
90' zonder pauze

Ticketprijzen

  • pay what you can: € 10 - € 14 - € 18 - € 20 - € 22
  • € 3,60 voor UiTPAS met kansentarief
  • geen andere kortingen

In het hele land breken rellen uit. De politie probeert de straten te ontruimen. Een inspecteur ondervraagt een jonge vrouw die verantwoordelijk is voor deze chaos. Ze praat als een zuurstoftank en lacht als een hartmassage. De ondervrager krijgt meer antwoorden dan hij gehoopt had. Die ene vraag durft hij niet meteen te stellen:

“zijt gij echt de Messia?”
MESSIA: Ik wil niet dat mensen willen.
Willen leidt tot jaloezie en wie wil dat?
MAN: Ja, maar ik vroeg of ge iets wou drinken?
MESSIA: Ik antwoordde of ge iets wou zijn.
MAN: Dat is dus nee?
MESSIA: Waarom zou het nee zijn als het ook water kan zijn?

MESSIA is het sluitstuk van de trilogie die begon met GENOEG en doorliep in ONDERLAND, dat vorig seizoen nog bij ons te zien was. Deze keer met livemuziek van Antoon Offeciers, Ken Pichal en Samuel Vekeman.

Eerst werd het politieke leven gefileerd in GENOEG, in ONDERLAND werd de zakelijke meedogenloosheid te kijken gezet. In MESSIA wordt religie op de korrel genomen.

In de pers

  • "dit stuk wil - zoals zijn titelpersonage - veel tegelijk, maar toont finaal hoe krachtig zo'n evenwichtsoefening kan zijn. Messia bewijst dat een gesprek vol tegenstellingen geen empathie hoeft uit te sluiten" **** De Standaard
  • Messia - ****Concertnews

Credits

www.leue.be

tekst Dimitri Leue spel Jennifer Heylen en Dimitri Leue compositie en livemuziek Antoon Offeciers, Ken Pichal, Samuel Vekeman kostuums Eva De Mul licht en decor Stef Appelen en Dimitri Leue lichtconcept en techniek Stef Appelen en Ward Pauwels gerealiseerd met de steun van Taxshelter van de Vlaamse Overheid en CC Deurne productie Leue vzw