Memento Mori

Els Dietvorst
wo 06/11/2019 - 20:00
Theater
75'

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Twee monologen door twee sterke persoonlijkheden: ervaren rot Dirk Roofthooft en opkomend talent Aurelie di Marino.

Beeldend kunstenares Els Dietvorst baseerde haar eerste tekst op haar ontmoeting met een dakloze en op het leven in haar boerderij in Ierland: schoonheid en destructie belicht als keerzijden van eenzelfde realiteit. In 2016 streed Els Dietvorst in een tweede tekst met een drama uit haar eigen leven: het sterfbed van haar broer. Dit resulteert in een poëtische maar ook humoristische monoloog over de kwetsbaarheid van de mens, het lot, het leven.

'Memento Mori' getuigt net als Dietvorsts hele oeuvre over het continu zoeken naar schoonheid en het rotsvaste geloof in de kracht van kunst.Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

In de pers

“Hyperpersoonlijk, schrijnend, en tegelijk hoopvol." - (*** De Morgen)

 Hoeveel miserie moet iemand zien voor hij uit zijn comfortzone stapt? Els Dietvorst brengt twee monologen samen in het prikkelende ‘Memento mori!’, waarin ze peilt naar wat ons scheidt en verbindt, oog in oog met het menselijk lijden. (****De Standaard)

Credits

tekst, scenografie en regie Els Dietvorst met Aurelie Di Marino en Dirk Roofthooft dramaturgie Esther Severi lichtontwerp Luc Schaltin productie Kaaitheater 

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen