Mattias De Craene (solo) - GEANNULEERD

Jazz Up Your Kot

do 26/03/2020 - 19:00
Geannuleerd
do 26/03/2020 - 20:00
Geannuleerd
do 26/03/2020 - 21:00
Geannuleerd
Gratis
Vlamingenstraat 73
max. 40 plaatsen!
30'
Dit evenement is gratis

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Mattias De Craene is de Gentse saxofonist die je wellicht kent van Nordmann of MDC III. Ditmaal speelt hij solo, om helemaal zijn eigen gang te gaan.

De Craene is geen echte jazzmuzikant, omdat hij zich niet vasthoudt aan harde structuren en strikte schema’s. Hij krijgt de kriebels van dingen die moeten en doet liever zijn eigen ding. Dat is precies te horen in zijn muziek: onverwachts, eigen en avontuurlijk.

Op ‘Record Store Day 2020’ (18 april) verschijnt via W.E.R.F. RECORDS een nieuwe solo-ep. In zijn kosmische, ambient soundscapes werkt De Craene met loops en effecten, maar de bouwstenen van zijn muziek – zowel de lange, etherische melodielijnen als de onbestemde klanken – worden exclusief gecreëerd met de saxofoon.

Er zijn raakvlakken met de werelden van Nils Frahm en Colin Stetson, maar De Craene hanteert een taal die helemaal de zijne is en waarin tedere hunkering en het tumult van een woeste natuur samenkomen.

'Jazz Up Your Kot' is een project van Dienst Cultuur KU Leuven en 30CC.