MarimbaSCAPES

Evert Van Eynde
zo 04/07/2021 - 14:30
Geannuleerd
za 24/07/2021 - 15:30
Geannuleerd
zo 15/08/2021 - 14:30
gratis
Muziek, Klassiek
Overdag, Gratis
soundscape: vanaf 14.30 uur - live performance: 15.00-15.40 uur - soundscape: tot 16.00 uur
Dit evenement is gratis

NIEUWE PROGRAMMAWIJZIGING
- update 23 juli -

Omwille van het voorspelde regenweer (code oranje) op zaterdag 24 juli moeten we de MarimbaSCAPES opnieuw uitstellen. De nieuwe datum is zondag 15 augustus. De soundscapes en marimba zijn immers niet waterbestendig. We hopen dus op betere omstandigheden over drie weken. We starten om 14:30 uur.

Al enige tijd brainstormt componist en percussionist Evert Van Eynde over andere manieren om muziek bij de mensen te brengen dan vanop het traditionele podium. De pandemie maakte zijn manier van denken plots erg actueel en was een katalysator om dit project definitief vorm te geven.

De 200-jarige Kruidtuin biedt het toneel voor MarimbaSCAPES. De componist verdeelde de tuin in twaalf zones en componeerde voor elke zone rustige muziek, als een verrijking op de al prachtige omgeving. De soundscapes dompelen je onder in een klankervaring, een soort augmented reality. Het basisinstrument voor alle muziek is de marimba, die door de warme klank van haar tropisch houten klavier een evidente link biedt met de omgeving.

Vanaf 14.30 uur start elke soundscape en om 15.00 uur speelt Van Eynde live solo marimba centraal voor de Orangerie. Dit concert vermengt zich met de soundscapes, die na het liveoptreden geleidelijk uitdeinen.

Hou het veilig.

Je hoeft niet te reserveren om te genieten van MarimbaSCAPES.
Volg ter plaatse wel de coronaregels en hou zeker voldoende afstand tot andere bezoekers.Credits

in samenwerking met de Kruidtuin dit project wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid via de Corona-culturele activiteitenpremie