MARIEKE MARIEKE

Het Zuidelijk Toneel & t,arsenaal mechelen
vr 10/02/2017 - 20:00 Tickets
Theater
vanaf 15 jaar

Ticketprijzen

€ 13

Tijdens WO I ontving Nederland de eerste grote vluchtelingenstroom: de Belgen. De aanvankelijk hartelijke gastvrijheid veranderde al snel in ergernis. De Belgen waren lui, ze maakten veel lawaai, waren met velen en pikten de banen in van jonge Nederlandse mannen die gemobiliseerd werden.

Marieke Marieke – naar de roman Vlucht van de Leuvense auteur Johanna Spaey – vertelt het verhaal van Marieke en Sybille na de inval van de Duitsers in Leuven.

EIGEN KWEEK

In Eigen Kweek zetten we talent van eigen bodem in de kijker. Deze lokale professionele makers vertellen na de voorstelling over hun inspiratie en leven. Wat betekent het om als cultuurmaker in Leuven te wonen of op te groeien? In welke mate heeft dit invloed op wat zij maken? Of net niet?

TOP

In TOP gaan we op zoek naar andere stemmen en perspectieven, in een tijd waarin onzekerheid meer aanwezig is dan ooit. We nodigen nieuwe theatermakers uit, vaak met een migratieachtergrond, en doorbreken zo de canon binnen het theater en onze maatschappij.

  • nagesprek met Johanna Spaey, auteur van de roman Vlucht waarop deze voorstelling is gebaseerd.

Credits

regie en tekstbewerking Leen Braspenning met KaltoumBoufangacha en Aminata Demba dramaturgie Cecile Brommer met dank aan HETGEVOLG en het Ronde Tafelhuis in het kader van GEN2020

www.hzt.nl