Mari Samuelsen (NO) en Casco Phil - NIEUWE DATUM!

zo 24/10/2021 - 20:00
Geannuleerd
wo 08/06/2022 - 20:00
Muziek, Modern klassiek
Jongeren (12+)

Ticketprijzen

€ 26 (rang 1) - € 23 (rang 2) - € 18 (rang 3)

check onze kortingen

De voorstelling van 24 oktober is uitgesteld wegens medische redenen. 
In samenspraak met Mari en het orkest hebben we gelukkig al een nieuwe concertdatum kunnen vastleggen: woensdag 8 juni 2022 , om 20.00 uur. 
Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.


De Noorse violiste Mari Samuelsen  bouwde de voorbije jaren een sterke reputatie op, met zowel een meer traditioneel als een hedendaags repertoire. Ze zoekt inspiratie bij hedendaagse componisten als Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson en Max Richter, met wie ze een jarenlange bijzondere samenwerking heeft.

In 2019 verschenen haar eerste albums bij het prestigieuze Deutsche Grammophon, met muziek van Bach, Glass, Richter, Gregson, Jóhannsson, Eno Vasks en anderen. In 2020 volgden de uitgaves Moonlight (Beethoven) en Una Mattina (Einaudi). Samuelsen speelde in de meest prestigieuze zalen ter wereld zoals de Londense Barbican, de Philharmonie de Paris en de Elbphilharmonie in Hamburg.

In het najaar van 2018 haalden we haar voor het eerst naar Vlaanderen. Samen met Casco Phil, het unieke Belgische kamerorkest onder leiding van Benjamin Haemhouts , bracht ze toen een nordic noir -programma. Drie jaar later nodigen we haar en het ensemble maar wat graag opnieuw uit, met een nieuw programma.

In de pers


“En wat dan te schrijven over de sublieme sonore rijkdom die Samuelsen uit haar Stradivarius wist te puren. Casco Phil begeleidde attentvol, inclusief delicate fraseringen, zin voor expressie en bovenal een goed oor voor dynamische nuance. (…) Het publiek bedankte met een staande ovatie. (…)

(Post-)klassiek heeft een bruisende toekomst. En een al even meeslepend verleden.” (klassiek-centraal.be, 2018)

Credits

met Mari Samuelsen (viool), Benjamin Haemhouts (muzikale leiding) en orkest Casco Phil coproductie CCHA & 30CC 

marisamuelsen.com
cascophil.be

Bekijk en luister online