Majakovski/Oktober

De Warme Winkel (NL)
za 02/12/2017 - 20:00
Theater

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

Vladimir Mayakovski. Russian and Soviet poet, playwright, artist and stage and film actor.

'mijn hart heeft een lijf aan
en mijn lijf weer een hemd
en kon het daarbij nou maar blijven'

Vladimir Majakovski

De Warme Winkel maakt al jaren furore met het zelf uitgevonden genre ‘oeuvrestukken’ waarbij werk, leven en tijdgeest van een kunstenaar tegen het canvas van het heden worden gesmeten. Honderd jaar na de Oktoberrevolutie is het hoog tijd de belangrijkste literaire futurist van Rusland te lijf te gaan: Vladimir Majakovski.

Naast dichter was Majakovski tekenaar, zelfmoordenaar, jaloerse minnaar en vernieuwer op vele vlakken. Een schrijvende bonk spieren met het gezicht naar de toekomst. Niet alleen zijn poëzie was nieuw, ook zijn bladspiegel, gedachtes, samenlevingsvormen en de manier waarop hij dat alles naar buiten bracht waren gloednieuw. Met weemoed bekijkt De Warme Winkel het geloof in de grote verhalen en de tijd waarin liefde politiek was, kunst een politieke daad en de politiek nog kunst. Want waar zijn de vuisten, de vernieuwing, de honger, de glanzend futuristische, meedogenloze overtuiging en het grote hart van Majakovski?

In de pers

De voorstelling 'De Warme Winkel speelt De Warme Winkel' (seizoen 2016-2017) is bekroond met de Prijs van de Kritiek 2017 en de Regieprijs 2017.

De Warme Winkel richt de spot op de Russische poëet Vladimir Majakovski, die zijn gedichten de wereld inschreeuwde.

Serene ode aan een groot futurist

samenvatting recensies

Credits

concept en spel Dik Boutkan, Lois Brochez (stage), Annelinde Bruijs, Sara Lâm (stage), Martijn Nieuwerf, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen eindregie Marien Jongewaard regie assistentie Rebekka Nilsson (stage) muziek Rik Elstgeest, Bo Koek scenografie en lichttechniek Julian Maiwald geluidstechniek Miguel Rodriguez techniekassistentie Martijn van Nunen (stage) kostuums Bernadette Corstens, Elisabeth Ruijgrok (stage) productie coördinatie Carry Hendriks productie Floortje Halters technische coördinatie Hans-Peter Hulscher interim zakelijke leiding George Knops planning en verkoop Marloes Marinussen bureaumanagement Thomas Vandewalle marketing en publiciteit Sanne van de Kraats| met dank aan Marc Wortel

Een coproductie van De Warme Winkel met deSingel Antwerpen en Stadsschouwburg Amsterdam.

www.dewarmewinkel.nl

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)