Lina_Raül Refree (PT/ES)

Support: Ão

vr 04/03/2022 - 20:00
Muziek, Fado & Flamenco, Folk
Jongeren (12+)

Ticketprijzen

€ 21 (rang 1) - € 19 (rang 2)

check onze kortingen

Een Portugese muzikante en een Spaanse producer ontwikkelen een intense, meeslepende muzikale relatie. Lina is een veelzijdige fadozangeres, met een stem die gerijpt is in de fadohuizen in Lissabon en haar toewijding aan de grootste fadista, Amália. Haar zang plaatst fado in een nieuw perspectief door de arrangementen van de Spaanse sterproducer Raül Refree (Rosalía, Sílvia Pérez Cruz, Cheikh Lô en Lee Ranaldo)

Zonder enige trucs of filters en met de nodige artisticiteit geven ze het genre een nieuwe wending door gebruik te maken van piano en analoge synths. Fado inderdaad! Lina_Raül Refree brengt ons een verfrissende hedendaagse variant van deze traditionele Portugese gezangen. Het sprankelende resultaat is het gelijknamige album op het Glitterbeat-label.

Voor fans van Mariza, Cristina Branco, Madredeus en Amália Rodrigues.

Support: Ão

Ão is het muzikale geesteskind van Brenda Corijn en Siebe Chau. Ze brengen een frisse mix van Zuid-Amerikaanse gitaarklanken, subtiele elektronica en bezwerende zanglijnen in het Portugees en Engels.

In november 2020 kwam hun eerste EP uit met muziek die onder meer in de lockdown – als muzikale pennenvrienden op 2.000km van elkaar – is geschreven en opgenomen. Live slaan ze de handen in elkaar met Empty Apartments (Jolan Decaestecker) op gitaar, livecassetten en effectenpedalen.

De betekenis van Ão hangt af van hoe je het uitspreekt: [ɐ͂w̃]. Het is iets pijnlijks, iets moois, iets treurigs, een uiting van verwondering of gewoon totale nonsens. Ão is momenteel artist in residence in Het Depot. In Leuven spelen is voor hen een welgekomen thuismatch