Le Sacre du Printemps

Michiel Vandevelde / Theater Neumarkt
vr 15/12/2023 - 20:30
STUK
Soetezaal
65'

Ticketprijzen

€ 26 - check onze kortingen

Le Sacre du Printemps is een icoon in de muziek- en dansgeschiedenis. Componist Igor Stravinsky en choreograaf Vaslav Nijinsky gingen er in 1913 mee in première en inspireerden sindsdien verschillende kunstenaars met dit offerritueel ter ere van de aarde. Een eeuw later verandert die fascinatie in een noodzaak om de relatie tot de aarde te heroverwegen. Wie offert hier eigenlijk wie op? En als de mensheid zichzelf uiteindelijk opoffert, hoe zou een nieuw begin er dan uit kunnen zien?

Op uitnodiging van het Zwitserse Theater Neumarkt, reduceert Michiel Vandevelde Le Sacre tot een duet tussen performers David Attenberger en Brandy Butler. Stravinsky’s compositie breidt hij uit met een nieuwe elektronische epiloog van Fallon Mayanja. De choreografie ontstaat uit handsignalen en gebaren - een van de vroegste vormen van intermenselijke communicatie. Wanneer Stravinsky's laatste noot vervaagt, kondigen pulserende beats deel twee aan. Het begin van een fascinerende en tedere poging om vorm te geven aan een leven in coëxistentie.

  • Een samenwerking van STUK en 30CC.

Credits

www.theaterneumarkt.ch
www.michielvandevelde.be

choreografie Michiel Vandevelde dans David Attenberger en Brandy Butler muziek Fallon Mayanja kunstwerken en scenografie Elen Braga kostuum Stef Van Looveren video Juan Ferrari dramaturgie en tekst Eneas Prawdzic algemene scenografie en licht Michiel Vandevelde regieassistentie Gina Müller assistentie scenografie Noé Wetter assistentie kostuum Flurina Vieli stagiaire Mia Frick spreiding Vincent Company productie tour Disagree. vzw productie Theater Neumarkt (Zürich, CH) foto Philip Frowein

Kijk ook eens bij:

Piano Works Debussy

Voetvolk/Lisbeth Gruwez en Claire Chevallier
di 10/10/2023 - 20:00
wo 11/10/2023 - 20:00

Infamous Offspring

Wim Vandekeybus / Ultima Vez
di 16/01/2024 - 20:00
wo 17/01/2024 - 20:00