Le Docteur Miracle

Georges Bizet

Opera Present
di 11/01/2022 - 20:00
Opera & Operette
Nieuw talent
75' (zonder pauze)

Ticketprijzen

€ 14

Ook vandaag – na meer dan 150 jaar – klinkt Le Docteur Miracle van Georges Bizet nog onwaarschijnlijk fris. De opera vertelt verhaal van een jonge kapitein die de bezitterige vader van zijn liefje moet misleiden om met haar te kunnen trouwen. In dit authentiek en vernieuwend komisch muziektheater is niets wat het lijkt, en zelfs dat niet!

Het verhaal van de jonge Silvio, die allerlei verschillende gedaantes aanneemt om met de beeldschone Laurette te kunnen trouwen, lijkt op een absurde sketch van In de gloria. De spetterende aria’s en duetten van Bizet worden afgewisseld met virtuoos taalvuurwerk, waardoor het operagenre knispert en knettert als nooit tevoren.

De eerste opera van Georges Bizet was meteen een schot in de roos. Met zijn muziek bij het komische stuk Le Docteur Miracle won hij op zijn 18de de grote Offenbachwedstrijd. Een jaar later won hij met dezelfde partituur de Prix de Rome en dat betekende zijn definitieve, internationale doorbraak.

De jeugdige energie spat van de vindingrijke melodieën en wint zelfs aan kracht zoals ze hier worden uitgevoerd door de jonge solisten van Opera Present, een gloednieuw en jong Vlaams opera-ensemble. Met Le Docteur Miracle gaat hun eerste professionele voorstelling in première. Geen orkestbegeleiding, geen grote decors, maar opera tot zijn essentie herleid: een universeel verhaal gebracht door sterke stemmen.

Frans gezongen - Nederlands gesproken 

programmablaadje

Credits

muziek Georges Bizet libretto Léon Battu en Ludovic Halévy Nederlandse tekst Lucas Cortoos met Nadia Voordeckers (Laurette), Lisa Willems (Véronique), Gabriele Bonfanti (Pasquin / Silvio / Docteur Miracle) en Lucas Cortoos of Tom Van Bogaert (Le Podestat) spelcoach Maarten Schuermans piano Vincent Van Audenhove foto Opera Present

www.operapresent.be

Kijk ook eens bij:

Edelwild

OPERAWERF113
zo 24/04/2022 - 20:00