Laureatenconcert cello

Victor Julien-Laferrière, begeleid door het Nationaal Orkest van België o.l.v. Elim Chan
di 27/06/2017 - 20:00
Muziek, Klassiek
gebruik de link hieronder

Ticketprijzen

€ 30 (rang 1) - € 25 (rang 2) - € 15 (rang 3)

Extra tickets beschikbaar (rang 3)!

In 2017 organiseert de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor het eerst een wedstrijd voor cello. ”Het is een historische stap die ons doet herinneren aan de bewondering en vriendschap die leefden tussen Koningin Elisabeth van België en topcellist Pablo Casals”, zegt de organisatie. “De rijkdom van het cellorepertoire vormt een logische aanvulling op dat van de andere sessies van de Wedstrijd. De cello kan wereldwijd op veel enthousiasme rekenen, maar een belangrijke internationale wedstrijd voor cellisten was er tot nu toe niet.“

Tijdens dit Elisabethiade Laureatenconcert zal de winnaar van het concours Victor Julien-Laferrière cello concerto nr. 1 van Dmitri Sjostakovitsj spelen, samen met het Nationaal Orkest van België o.l.v. Elim Chan.

Na de pauze volgt Moessorgski’s orkestwerk Beelden uit een schilderijententoonstelling.

In de pers

‘Door Victor Julien-Laferrière als winnaar uit te roepen, koos de jury voor verteltalent en kleurenklasse.’ (De Standaard)

‘Zijn vertolkingen imponeerden niet met grote gebaren of virtuoos vertoon, maar met exquis cellospel vol subtiele miniverhalen.’ (De Standaard)

gebruik de link hieronder

Ticketprijzen

€ 30 (rang 1) - € 25 (rang 2) - € 15 (rang 3)