Landru

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor
di 29/09/2020 - 20:00
Theater
75'

Ticketprijzen

€ 25 (rang 1) - € 23 (rang 2) - € 18 (rang 3)

check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken.

Landru is een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd.

Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. Ze verdwijnen allemaal in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over.

De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Maar tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige of zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem als dader aanduidt. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”.

In deze voorstelling krijg je een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden.

> programmablad

In de pers

  • De ervaren Decleir is de ideale acteur om de macabere persoonlijkheid van Landru gestalte te geven. Met zijn Vlaamse tongval en verfijnde mimiek verbeeldt hij moeiteloos de bloeddorstige wellust die hem overvalt na zijn eerste moord, maar ook het genot waarmee hij zijn redenaarskunsten botviert op zijn ondervragers. Tot hilariteit van de bezoekers en genoegen van de kranten, die hun oplagen tot grote hoogten zien stijgen. (Cultuurpers)
  • Gruwelhistorie omgezet in grappig en filosofisch muziektheater (****, De Volkskrant)

Credits

met Jan Decleir I SOLISTI Francis Pollet (fagot), Bram Fournier (trombone), Simon Van Hoecke (trompet) en Tomonori Takeda (klarinet) Vlaams Radiokoor met Kelly Poukens (sopraan) en Jolien De Gendt (sopraan) concept Het Banket en Francis Pollet tekst en regie Tristan Versteven en Brechtje Louwaard muziek Frederik Neyrinck foto Jean Block

www.hetbanket.be
www.ISOLISTI.be