La vérité sur l’amour

muziek van Fauré, Poulenc, Weill, Bernstein

Emma Posman (sopraan) en Florestan Bataillie (piano)
Concert, Klassiek
Overdag
60'

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Ah, l’amour. Nu eens bron van opperste geluk, dan weer hartverscheurend en allesverzengend drama. Waan je bij momenten in de zwoele sfeer van de Londense cabarets en de Parijse salons. Of droom weg bij enkele zoete liefdesliederen die precies voor jou gecomponeerd werden. Met een expressief programma veroveren sopraan Emma Posman en pianist Florestan Bataillie het publiek.

Ze selecteerde zorgvuldig pareltjes uit de Frans- en Engelstalige liedkunst en opera’s. Een concert barstensvol emoties waarbij Emma en Florestan voor eens en voor altijd onderzoeken hoe dat nu precies zit met die liefde en waarvan je nadien ongetwijfeld zult zeggen: Je veux vivre!

De Belgische sopraan Emma Posman werd in 2018 wereldberoemd toen ze plots voor een zieke collega moest invallen als de Koningin van de Nacht in Mozarts Die Zauberflöte op de Salzburger Festspiele. Sindsdien weet de hele operawereld dat je van de 28-jarige Posman vocaal vuurwerk mag verwachten. Ondertussen vertolkte ze prachtige rollen in verschillende prestigieuze Europese operahuizen. Ze won prijzen in vele internationale wedstrijden waaronder in 2018 de prijs van de Belgische muziekpers voor Jonge Musicus van het jaar.

Pianist-componist Florestan Bataillie profileert zich vooral als kamermusicus en liedbegeleider. Hij won met zijn Pianotrio Impression het Internationale Storioni Concours voor Ensembles in ‘s-Hertogenbosch (NL). Hij werkt o.a. actief samen met bas-bariton Werner Van Mechelen en het prijswinnende Desguin Strijkkwartet. Naast musiceren schrijft hij voorstellingen en werkte hiervoor reeds samen met o.a. Vlaamse acteurs Stefaan Degand en Vic De Wachter. Hij is samen met zijn broer en violist Ludovic artistiek leider van het Meanderfestival in de Cultuurregio Leie – Schelde.

  • Benjamin Britten, Cabaret Songs
  • Kurt Weill, o.a. Je ne t’aime pas, Youkali
  • Leonard Bernstein, Glitter and be gay
  • Francis Poulenc, o.a. Banalités, Deux poèmes de Louis Arragon
  • Gabriel Fauré, o.a. Après un rêve, Clair de lune

In de pers

“De jonge Vlaamse sopraan Emma Posman is een rijzende ster …haar stem is loepzuiver en heeft een enorm bereik. Aan acteertalent en inlevingsvermogen valt evenmin te twijfelen. “ (Cultuurpakt)

Credits

www.florestan.be

met Emma Posman (sopraan) en Florestan Bataillie (piano) foto Lore Feryn