Knaus

Alexia Leysen en BRUT
di 01/10/2019 - 20:00
Theater
80'

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - check onze  kortingen

De Noorse auteur Karl Ove Knausgård is een van de populairste schrijvers van het moment. 'Schrijver', 'Vader' en 'Zomer' zijn wereldwijde bestsellers. In zijn oeuvre van meer dan 3.500 pagina’s probeert de Noor de banaliteit van zijn eigen kleine bestaan te overstijgen. Maar Knausgårds werk wordt ook op controverse onthaald: hij smeert in zijn boeken schaamteloos zijn privéleven én dat van vrienden en familie uit, met naam en toenaam.

In 'Knaus' trachten regisseur Alexia Leysen en acteur Valentijn Dhaenens te ontrafelen wat Knausgård zo ver dreef. Want een mens moet zichzelf toch afvragen: waarom heb ik dat gedaan? En met welk recht?

'Dagen Zonder Vlees'-boegbeeld Alexia Leysen verovert stilaan het Vlaamse theater. In 2016 won ze nog de Dioraphte Cement Prijs voor aanstormende theatermakers.

  • Valentijn Dhaenens is dit seizoen onze focusartiest
  • Extra! The Knausgård/Hasselblad Series (expo)
    In het vooronderzoek voor 'Knaus' maakte Alexia Leysen een analoge portretreeks van bekende en onbekende Knausgård-lezers.
    juli en augustus 2019 | de Bib Leuven | gratis


Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

In de pers

  • Sober gespeelde wanhoop die geleidelijk naar de keel grijpt - Theaterkrant

Credits

tekst en regie Alexia Leysen naar Knausgård met Valentijn Dhaenens scenografie Stef Stessel productie detheatermaker, BRUT, Vooruit en Villanella met steun van Vlaams Fonds der Letteren met dank aan Freek Vielen (De Nwe Tijd)