Kim Van den Brempt & Mirek Coutigny

Anderhalvemetersessies

double bill
do 27/08/2020 - 20:30 Tickets
Muziek, Klassiek
45' - pauze - 45'
tickets vanaf 17.07

Ticketprijzen

€ 5 - reservatie verplicht!

Kim Van den Brempt solo piano

 

Pianist Kim Van den Brempt kwam voor het eerst in contact met Philip Glass via de film ’Koyaanisqatsi’ in 1982. Maar pas onlangs ging hij zich verder verdiepen zich in het gigantische oeuvre van de beroemde Amerikaanse componist, en hij raakte gefascineerd. 

Hij vroeg vijf bevriende Belgische componisten – Raf Keunen, Johan Hoogewijs, Tuur Florizoone, Reinhard Vanbergen en Brendan Jan Walsh – om een nieuw werk te maken, in dialoog met Philip Glass.

‘Moving Hands’ is de dialoog tussen die vijf nieuwe stukken en enkele piano-etudes van Philip Glass. Moving verwijst naar movie, film, bewegend beeld, maar het betekent ook ontroerend. En hoe kan Kim Van den Brempt ontroeren? Door piano te spelen met zijn handen: ’Moving Hands’. De gelijknamige CD verscheen dit voorjaar.

Kim Van den Brempt is ook docent aan het SLAC en verscheen al enkele keren op onze 30CC-podia, onder meer aan de zijde van sopraanzangeres Elise Caluwaerts.

Mirek Coutigny

Pianist en producer Mirek Coutigny sleutelde de laatste jaren aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Hij ontwikkelde zich als muzikant en componist via samenwerkingen met diverse ensembles binnen de hedendaagse klassieke muziek (Lunapark ensemble, Spectra ensemble, ...). 

Op zijn debuut-EP ‘Revisions #1’ presenteert hij het resultaat van zijn zoektocht. Wat je hoort, is muziek met een puls die nooit stilvalt, soms minimalistisch, maar altijd verhalend. Vanuit de combinatie van zijn energieke pianospel, nostalgische elektronica en subtiele strijkers verschijnt een filmische soundscape die het ene moment doet denken aan Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds, het volgende aan Boards of Canada. Hij speelt in duo met celliste Jolien Deley.

Credits

Anderhalvemetersessies is een initiatief van  stad Leuven – Leuvenement vzw samen met  30CC, Alamire Foundation, Dorpsklap/Doremy, HAL5, Het Depot, Het nieuwstedelijk, Knalselder, M Leuven, PARCUM, STUK en Zomerfilms

Bekijk en luister online