Karen Willems (solo) - Terre Sol - GEANNULEERD

Jazz Up Your Kot

do 26/03/2020 - 19:00
Geannuleerd
do 26/03/2020 - 20:00
Geannuleerd
do 26/03/2020 - 21:00
Geannuleerd
Gratis
Lei 41
max. 60 plaatsen
30'
Dit evenement is gratis

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

“There are those who confirm and those who confront and never stop transforming.”

In het jaar dat moet leiden tot een betere ontwikkeling duikt Karen Willems in nieuwe avonturen en zal ze zich richten op een solo-parcours. ‘TERRE SOL’ is de werktitel.

Gewoon ervaringen delen uit het dagelijks leven. Eerlijk en puur.
Gezeten op de grond, omringd door een paar kruiwagens materiaal, maakt Willems een reis door een bonte wereld van mogelijkheden. Het is muzikale etnografie-met-industriële toets. Geen technische hoogstandjes, gewoon een feest van aanraking. Het is vrijheid die helemaal Karen Willems is.

Karen Willems is drumster, percussioniste, componiste en een van de meest inventieve muzikanten van haar generatie. Ze is actief op verschillende gebieden en begon als drummer in rock- en popbands zoals Zita Swoon Group, Jan Swerts, Pascal Deweze, Novastar, Mauro Pawlowski, Yuko.

Met een aantal gelijkgezinde muzikanten bouwde ze een traditie op binnen geïmproviseerde muziek en geluidskunst: Eric Thielemans, Jean DL, Benjamin Glorieux, Aidan Baker, Stijn Dickel, Kreng, Kaboom Karavan. Willems is ook actief in theater-, dans- en hedendaagse muziekproducties en werkte samen met o.a. KOPERGIETERY, Ultima Vez, ChampdAction, Platform K ...

Willems startte het eigen project INWOLVES in 2012, bracht hiermee 3 albums uit en gaat nu een stap verder met de focus op een solo-parcours …

'Jazz Up Your Kot' is een project van Dienst Cultuur KU Leuven en 30CC.