Julian Lage Trio (US)

Support: aki

wo 19/10/2022 - 20:00
Muziek, Jazz

Ticketprijzen

€ 24 (rang 1) - € 22 (rang 2)

check onze kortingen

Gitarist Julian Lage wordt al meer dan twintig jaar geprezen. Dat is opmerkelijk, want hij is pas net de dertig gepasseerd. Als tienjarige stond hij samen met Carlos Santana op het podium. Op twaalfjarige leeftijd speelde hij samen met Gary Burton tijdens de Grammy’s, kwam onder de hoede van meestergitarist Jim Hall en op zijn vijftiende begon hij zijn studie aan Stanford University.

In recente jaren heeft hij de belofte van zijn uitzonderlijke jeugd ingelost en de jazz-gitaarwereld omvergeblazen. Met twee Grammy-nominaties op zak combineert hij zijn zinderende spel en melodische muziekelementen uit de pre-bebop, folkmuziek en swing met een lichte rock-feel. Zijn onpretentieuze stijl verhult een technische begaafdheid die vrijwel onmogelijk te evenaren is.

Tegenwoordig wordt Julian Lage zelf gezien als toonaangevend gitarist, zowel in meer traditionele country- en jazzkringen als in de avant-garde. Hij speelt in het programma Live from Here van Chris Thile (o.a. Brad Mehldau en The Punch Brothers) en werkt regelmatig samen met de eigenzinnige componist John Zorn. In juni 2018 werd Lage nog verkozen tot Rising Star Jazz Artist in de beroemde Downbeat Critics Poll.

Met zijn trio veroverde hij definitief onze harten tijdens Leuven Jazz 2019. Voor dit concert zijn we in blijde verwachting van zijn nieuwe album.

Support: aki

We openen graag de avond met de beloftevolle band aki, een nieuw, jong jazzcollectief in goede handen van drumster Anke Verslype.

Aan de basis van hun muziek staan ongecompliceerde, sobere melodieën. Wanneer ze improviseren, verleggen ze hun grenzen. Samen creëren ze een unieke sound die je meevoert op een stroom van warmte en melancholie. Aki brengt beeldende jazz die je ongelofelijk nostalgisch kan maken en niet zomaar onberoerd laat. Ze houden het midden tussen filmische landschappen, jazz en minimalisme.

Vorig jaar mochten ze zich nog bewijzen op het podium van Jazz Middelheim, dit jaar ontdek je ze bij ons met hun nieuwe album.

Credits

in het kader van JazzLab foto Alysse Gafkjin