John Blek & the Broken Strings (IE/DE) & Josienne Clarke (UK)

Double bill

do 25/01/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Na enkele solopassages komt de Ierse songsmid John Blek voor het eerst naar België met een strijkersduo, bestaande uit cellist Moritz Brümmer en violist Filip Sommer. Bleks melodieuze gitaarspel en warme stem in combinatie met twee Duitse topstrijkers is een erg veelbelovende combinatie.

De carrière van John Blek schoot de afgelopen jaren de hoogte in. Hij werd genomineerd voor de International Folk Music Awards, won in eigen land een IMRO Award, stond quasi continu in de Ierse charts, werkte samen met onder meer Mick Flannery en Joan Shelley en kon rekenen op heel wat airplay wereldwijd, waaronder ook op de BBC. Ook in het buitenland bouwde hij op korte tijd een trouwe schare volgers op. Blek staat bekend om zijn boeiende liveshows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meesterverteller en een verbluffende finger picking gitarist.

In februari 2023 verscheen zijn achtste studioalbum, Until The River Runs Dry. Kenners in zijn thuisland en ver daarbuiten beschouwen het als zijn sterkste plaat die hij tot dusver maakte.

Josienne Clarke

Het wordt eveneens een blij weerzien met de Britse Josienne Clarke.

De voorbije jaren brak Clarke met haar entourage die ze als toxisch beschouwde. Een gigantisch risico voor hét folktalent van de UK. Maar moedige beslissingen werken vaak bevrijdend. Vijf jaar na de breuk met haar platenfirma Rough Trade, bracht ze in april 2023 Onliness: Songs Of Solitude And Singularity uit, dat ze op deze tour komt voorstellen. Daarop bewijst ze een moderne, veelzijdige artieste te zijn die haar eigen kompas volgt.

Clarke is gezegend met een onwaarschijnlijk heldere en mooie stem, die wordt vergeleken met Sandy Denny. Ze won een BBC Folk Award, toerde met Richard Thompson en deelde al het podium met Robert Plant. Haar gevarieerde achtergrond en muzikaliteit zorgen er voor dat ze zowel Radiohead als Nick Drake geloofwaardig kan coveren.

Met herwerkte versies van favoriete songs van haar fans en verborgen juweeltjes uit haar catalogus staat Clarke er weer helemaal. Sterker dan ooit tevoren. Met haar gitaar, betoverende stem en onderkoelde humor. Meer heeft ze niet nodig om onder je vel te kruipen.

Credits

johnblek.com
josienneclarke.com

Bekijk en luister online