JÓHANN JÓHANNSSON - SUPPORT: JOZEF VAN WISSEM

ma 05/12/2016 - 20:00 Tickets
Muziek, Klassiek

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 17 (rang 2) - € 12 (rang 3) - € 10 (rang 4)

De IJslandse componist Jóhann Jóhannsson combineert neoklassieke composities met ambient en elektronica. Een geslaagde formule waarmee hij internationaal veel lof oogst: al zijn albums werden overladen met vijfsterrenrecensies en ook zijn soundtracks scheren hoge toppen. Zijn muziek voor The theory of everything leverde hem een Golden Globe award op en zijn score voor Sicario werd genomineerd voor een Oscar.

In september verschijnt zijn nieuwe album Orphée bij Deutsche Grammophon, het meest prestigieuze label voor klassieke muziek. De titel verwijst naar Orpheus, die in de Onderwereld zijn geliefde Eurydice ging halen. Het is een ode aan licht, wedergeboorte en verandering, ook al ging de muzikant langs donkere paden: het maken van Orphée kostte hem maar liefst zes jaar.

Dat Jóhannsson erg geliefd is in België, daarvan getuigen zijn felgesmaakte passages in ons land. Nu voor het eerst in 30CC. Een buitenkans!

Luitspeler Jozef Van Wissem is support act, de man die de soundtrack voor de films van Jim Jarmusch verzorgt

In de pers

  • Unlike his recent work (Prisoners, The Theory of Everything, Sicario ), Orphée is subtle, quiet, nuanced, revealing its heart in cautious intervals, building shade upon shade until the overall color is revealed. (Recensie A closer listen)
  • Jóhann Jóhannsson is scoring Darren Aronofsky’s next movie (factmag.com)

Credits

http://www.johannjohannsson.com/