Jason Moran (US)

di 22/09/2020 - 20:00
Ticketverkoop gepauzeerd
Muziek, Jazz
Ticketverkoop gepauzeerd

Ticketprijzen

€ 21 (rang 1) - € 19 (rang 2) / check onze kortingen

NIEUWE DATUM?

Dit concert stond oorspronkelijk gepland in het kader van Leuven Jazz 2020 (in double bill met Kandace Springs - zie 30 okt), maar werd verplaatst omwille van de coronamaatregelen. Tickethouders ontvingen hierover een persoonlijk bericht.

De nieuwe datum blijft onder voorbehoud van eventuele verdere veiligheidsmaatregelen. We verkopen daarom geen bijkomende tickets. Zodra er meer zekerheid is over de organisatie van de nieuwe datum, beslissen we of er een extra verkoop wordt gestart.

JASON MORAN

Jason Moran komt voor de eerste keer naar Leuven! De in Texas geboren pianist (°1975) heeft een totaal eigen stijl. Hij beheerst alle technieken, speelt expressief en met tomeloze energie, en komt met origineel en bijzonder gevarieerd repertoire.

Op zijn zesde begon Jason piano te studeren, en vanaf zijn 13de raakte hij gefascineerd door jazz en de klanken van Thelonious Monk, zijn eerste grote rolmodel. Op zijn 22ste, nog tijdens zijn studie aan het Manhattan School of Music, kreeg hij de kans om op tournee te gaan met saxofonist Greg Osby, wat het begin betekende van een lange samenwerking. Dit zorgde voor zijn doorbraak en leverde hem een contract bij Blue Note Records op. Inmiddels speelde Jason met o.a. Charles Lloyd, Cassandra Wilson, Dave Holland, Joe Lovano, Steve Coleman en Stefon Harris.

Met zijn glasheldere, percussieve stijl en zijn bijzondere jaren-dertig-uitstraling houdt hij de aandacht van zijn publiek moeiteloos vast. Moran staat rechts van de avant-garde en links van de mainstream. Hij eert de traditie, maar weet ook goed wat de postmoderne tijden te bieden hebben. Met gevoel voor wat hip is, maar vooral met veel muzikale flair verovert hij de jazzwereld.

In de pers

  • “Moran is the most provocative thinker in current jazz.” (Rolling Stone)
  • “Moran is like no other pianist at work. His improvisations are dynamic, eruptive, keyed to the compositions at hand.” (Village Voice)“
  • …one of the most independent minds now working in jazz.” (The New York Times)

Bekijk en luister online