Jason Moran solo & Kandace Springs trio - GEANNULEERD

double bill / #pianoday2020

zo 29/03/2020 - 20:00
Geannuleerd
Muziek, Jazz, Festival

Ticketprijzen

 • Voorverkoop: € 26 (rang 1) - € 23 (rang 2)
 • Kassa: € 29 (rang 1) - € 26 (rang 2)
 • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen
 • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 5,80 (rang 1) - € 5,20 (rang 2)


Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Jason Moran komt voor de eerste keer naar Leuven! De in Texas geboren pianist (°1975) heeft een totaal eigen stijl. Hij beheerst alle technieken, speelt expressief en met tomeloze energie, en komt met origineel en bijzonder gevarieerd repertoire.

Op zijn zesde begon Jason piano te studeren, en vanaf zijn 13de raakte hij gefascineerd door jazz en de klanken van Thelonious Monk, zijn eerste grote rolmodel. Op zijn 22ste, nog tijdens zijn studie aan het Manhattan School of Music, kreeg hij de kans om op tournee te gaan met saxofonist Greg Osby, wat het begin betekende van een lange samenwerking. Dit zorgde voor zijn doorbraak en leverde hem een contract bij Blue Note Records op. Inmiddels speelde Jason met o.a. Charles Lloyd, Cassandra Wilson, Dave Holland, Joe Lovano, Steve Coleman en Stefon Harris.

Met zijn glasheldere, percussieve stijl en zijn bijzondere jaren-dertig-uitstraling houdt hij de aandacht van zijn publiek moeiteloos vast. Moran staat rechts van de avant-garde en links van de mainstream. Hij eert de traditie, maar weet ook goed wat de postmoderne tijden te bieden hebben. Met gevoel voor wat hip is, maar vooral met veel muzikale flair verovert hij de jazzwereld.

Kandace Springs

Over Kandace Springs zei Prince ooit “haar stem kan sneeuw doen smelten”. Hij hoorde haar cover van Sam Smith’s ‘Stay With Me’ online in 2014 en nodigde haar prompt uit om samen met hem op te treden op het verrassingsconcert voor de 30ste verjaardag van ‘Purple Rain’. Hij werd zo de mentor van deze jonge zangeres, pianiste en componiste.

In 2016 tekende ze bij het legendarische Blue Note Records. Haar sensuele en warme stem verleidde ons meteen op ‘Soul Eyes’ (2016). In 2018 verscheen de waardige opvolger ‘Indigo’, waarbij ze de vocale jazztraditie combineert met moderne R&B-invloeden.

De 30-jarige Kandace laat zich daarbij inspireren door heldinnen als Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Roberta Flack en Norah Jones, zonder ooit in imitaties te vervallen.

Op ‘Leuven Jazz’ stelt ze – exclusief! – haar gloednieuwe plaat 'The Women Who Raised Me' (Blue Note) voor in een female power trio.

In de pers

Over Jason Moran

 • “Moran is the most provocative thinker in current jazz.” (Rolling Stone)
 • “Moran is like no other pianist at work. His improvisations are dynamic, eruptive, keyed to the compositions at hand.” (Village Voice)“
 • …one of the most independent minds now working in jazz.” (The New York Times)
 • "Een avond eclectische jazz zonder dat het voer werd voor puristen. Vooral een exquisiete muziekles in hoe je zuiver akoestisch het verleden van de jazz de dag van vandaag kan pimpen en ultra hedendaags laten klinken zonder hulp van elektronische beats." (Jazz'halo over Jason Moran & The Bandwagon, 20.11.2019

Over Kandace Springs

 • “Citing Nina Simone as her inspiration, Springs evinces a similarly powerful beauty, a satin ‘n sinew verve, though her soul-infused sound more strongly suggests Cassandra Wilson by way of Whitney Houston.” (JazzTimes)

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

 • Voorverkoop: € 26 (rang 1) - € 23 (rang 2)
 • Kassa: € 29 (rang 1) - € 26 (rang 2)
 • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen
 • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 5,80 (rang 1) - € 5,20 (rang 2)