Isolde & Friends - GEANNULEERD

She’s On The Jazz / Exclusief!

di 24/03/2020 - 20:00
Geannuleerd
Jazz, Festival

Ticketprijzen

 • Voorverkoop: € 22 (rang 1) - € 20 (rang 2)
 • Kassa: € 25 (rang 1) - € 22 (rang 2)
 • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen
 • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 5 (rang 1) - € 4,40 (rang 2)

   Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

   Isolde Lasoen krijgt van 30CC carte blanche tijdens ‘Leuven Jazz’.

   Isolde heeft als jazzdrummer een grote voorliefde voor de aanstekelijke swing uit de hardbop en houdt van catchy melodieën en funky horns, maar ook van melancholie en minimalisme in jazz. Ze grasduint door het rijke jazzrepertoire en brengt bewerkingen van nummers van o.a. Buddy Rich big band, Brad Mehldau, Lee Morgan en Nina Simone.

   Van cool jazz tot bossa nova, van hardbop tot rhythm-and-blues, van Blue Note klassiekers tot groovy instrumentals, van kleine bezetting tot full band met strakke blazerssectie … Isolde & Friends brengen een gevarieerde selectie fijne jazz met veel liefde voor het genre, ver weg van de canon.

   Ze stelde een all-star-band samen, en nodigt op deze bijzondere avond ook enkele gastmuzikanten uit:

   Van Gregory Frateur (Dez Mona) is zijn voorliefde voor Nina Simone gekend.

   Bert Ostyn (Absynthe Minded) en Naomi Sijmoens (Reena Riot) zijn bekend uit het pop-rockcircuit, maar zullen je verrassen met hun jazz voices.

   Daarnaast treden ook twee jonge vrouwelijke artiesten op voorgrond: de Brusselse kora-speelster Lubiana en de beloftevolle vocaliste Elizabeth Atieno.

   EXTRA

   Voor aanvang van het concert kan je genieten van een causerie van jazzkenner en voormalig Klara-icoon Marc Van den Hoof. In deze sessie focust hij op de Amerikaanse jazzpianiste, -componiste en -arrangeur Mary Lou Williams.

   Ze componeerde onder meer voor Benny Goodman en Duke Ellington, werkte samen met Thelonious Monk en Charlie Parker en ze speelde o.a. in Andy Kirk's Twelve Clouds of Joy en bij Cecil Taylor.

   Hoog tijd dus voor een nadere kennismaking, om 19.00 uur in de foyer.
   Gratis voor tickethouders.

   Credits

   met Isolde Lasoen (drums en vocals), Trui Amerlinck (bas), Toon Vlerick (gitaar), Laurens Dierickx (piano/keys), Jo Hermans (trompet), Wietse Meys (sax) en Peter Delannoye (trombone)

   gastmuzikanten Gregory Frateur, Naomi Sijmons, BertOstyn, Lubiana en Elizabeth Atieno

   Ticketprijzen

   • Voorverkoop: € 22 (rang 1) - € 20 (rang 2)
   • Kassa: € 25 (rang 1) - € 22 (rang 2)
   • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen
   • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 5 (rang 1) - € 4,40 (rang 2)