Inaya. Brief aan mijn kind - boekvoorstelling

Bleri Lleshi
wo 19/04/2017 - 20:00 Tickets
Literatuur
Gratis

Ticketprijzen

Gratis - inschrijving verplicht
of bestel via de 30CC ticketlijn

Inaya. Zo zal het eerste kind van Bleri Lleshi heten.
Terwijl de auteur vol ongeduld op haar geboorte zit te wachten, staan zijn gedachten niet stil. Hij besluit ze te bezweren met een brief. Over zijn eigen roots diep in de Albanese Alpen. Over Brussel, de geboortestad van Inaya. Over de wereld waarin ze zal opgroeien.
'Ik kan niet alles over deze tijden vertellen', schrijft hij. 'Je zal ze zelf moeten beleven. Maar de dag dat je dit boek in handen neemt, zal je een aantal reflecties van je vader kunnen lezen over de geest van onze tijd. Ik wil je bewust maken over ongelijkheid en uitsluiting. Over het racisme en het seksisme die je zal meemaken. Maar ik wil je ook vertellen over hoopvolle mensen en initiatieven. En over de verrijking die je in jou hebt. Over de verschillende werelden en hoe je het beste uit die werelden moet nemen om jouw eigen levensverhaal te maken.
Een verhaal gebaseerd op het goede doen, op rechtvaardigheid, verbondenheid en zorgzaamheid.' Po√ętisch, beklijvend en inspirerend.
Inaya. Brief aan mijn kind verschijnt in maart.
Bleri Lleshi is politiek filosoof, mensenrechtenactivist en jongerenwerker in Brussel. Hij is redacteur van Brieven uit Brussel (EPO, 2013) en schreef De neoliberale strafstaat (EPO, 2014). Lleshi schrijft regelmatig voor Knack en De Morgen, en onderhoudt de populaire Bleri Lleshi's Blog.
Gratis mits inschrijving!

Credits

De Bib Leuven i.s.m. 30CC en uitgeverij EPO