Ilja Leonard Pfeijffer presenteert ‘Alkibiades’

Boek Lokal Special

za 24/06/2023 - 16:00

Ticketprijzen

€ 10 (rang 1) - € 2 voor UiTPASkorting met kansentarief

Korting via Dante: € 8 

Met veel vreugde ontvangen we tijdens Boek Lokal Ilja Leonard Pfeijffer. Hij komt zijn nieuwe en meest ambitieuze boek tot nu toe Alkibiades voorstellen. Een tour de force waarin het leven en de tijd van de mooiste man in het klassieke Griekenland wordt onderzocht.

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene.

De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

 • Journaliste Katrien Steyaert interviewt Ilja over Alkibiades.
 • Met boekenverkoop en signeersessie.
 • De boekenverkoop wordt verzorgd door de lokale onafhankelijke boekhandels Boekarest en Barbóék.

Ontdek het volledige programma van 'Boek Lokal'.  In de pers

  “Angstaanjagend herkenbaar”: Ilja Leonard Pfeijffer vergelijkt in nieuw boek verval Athene met hedendaagse democratie - VRT NWS

  Credits

  www.alkibiades.nl

  een organisatie van Leuven Leest i.s.m. uitgeverij in samenwerking met Società Dante Alighieri di Lovanio/Leuven