Iemand moet het doen - GEANNULEERD

LAZARUS en Robbin Rooze
vr 29/05/2020 - 20:00
Geannuleerd
Theater
voorstelling geannuleerd omwille van de coronamaatregelen.

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2) - € 13 (rang 3)

check onze kortingen

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek 'De Liefdesbrief' van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in Bangladesh. Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen.

LAZARUS leerde Robbin Rooze kennen bij de opnames voor zijn kortfilm Springstof. Daarin speelden drie jongeren met wie Rooze op lange termijn een traject aflegt. In Iemand moet het doen neemt LAZARUS hen mee de scène op.

Credits

van en met Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Aminata Demba, ​Iliass Bellaajal, ​Izzy Ismaïl L'hamiti, Maaike Somers en Robbin Rooze kostuum Karen De Wolf lichtontwerp Stef Stessel director of photography Toon Persyn
een productie van ARSENAAL/LAZARUS met steun van de taxshelter van de Belgische Federale overheid coproductie Perpodium met dank aan Belfius, Crescendo CVO Mechelen, UGC Mechelen, Kaffee Zapoi en alle figuranten