Human Instruction Manual

première

fABULEUS / Natascha Pire en Helder Seabra
wo 15/03/2023 - 20:30
vr 17/03/2023 - 20:30
Dans
Stadsgezelschap, Nieuw talent
STUK
Soetezaal

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Hoe lees en ontcijfer je jezelf en de ander? Hoe interpreteer je een blik, een intonatie, een lichaamshouding of aanraking? Hoe antwoord je erop en hoe komt dat antwoord dan binnen?

Human Instruction Manual wordt een energieke dansproductie. Choreografen Natascha Pire en Helder Seabra spreken dezelfde danstaal: vloeiend, onstuimig en met veel fysiek contact. Voor hun eerste gezamenlijke creatie doen ze samen met een groep jonge dansers onderzoek naar lichaamstaal en aanraking, twee thema’s die in deze tijd complexer zijn dan ooit tevoren.

Natascha Pire maakte tussen 2002 en 2013 zeer succesvolle dansproducties voor fABULEUS waaronder Instant Karma, Indian Curry, Everland (ism Dirk De Lathauwer) en GIRLS (ism Ugo Dehaes). Sindsdien werkte ze als choreografe, danseres en coach voor onder meer BRONKS en hetpaleis. De Portugese danser/choreograaf Helder Seabra was als danser één van de spilfiguren binnen Ultima Vez en Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui. Sinds 2013 ontwikkelt hij steeds meer eigen werk in binnen- en buitenland, ook vanuit zijn eigen gezelschap Incognitus.

Gepresenteerd door STUK.

Credits

www.fabuleus.be/human-instruction-manual

concept en choreografie Natascha Pire en Helder Seabra dans twaalf jongeren via audities (de namen zullen april 2022 bekend zijn) scenografie en licht Kim Rens muziek Stijn Vanmarsenille coaching Randi De Vlieghe coproductie STUK, Tweetakt en Perpodium met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

Kijk ook eens bij:

Electric Life

fABULEUS/ Thomas Vantuycom en Elisabeth Borgermans
za 22/04/2023 - 20:30
zo 23/04/2023 - 16:00