Hitler is dood - GEANNULEERD

Stijn Devillé en Het nieuwstedelijk
vr 22/05/2020 - 20:00
Geannuleerd
za 23/05/2020 - 20:00
Geannuleerd
zo 24/05/2020 - 15:00
Geannuleerd
Theater, Muziek
Overdag
OPEK
Grote Zaal
voorstelling geannuleerd omwille van de coronamaatregelen.

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Op 30 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Adolf Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven beroofde. Naar aanleiding van die verjaardag brengt Het nieuwstedelijk deze instant klassieker van Stijn Devillé weer op de planken.

Hitler is dood. Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin. Er moet aan een opkuis begonnen worden, en schuldigen moeten worden gestraft.

Tegen de achtergrond van een stad in puin, pogen vier jonge geallieerde medewerkers een moraal te ontwikkelen voor de toekomst. Tussen de beklaagden onderling ontstaan intussen spanningen en
meningsverschillen. Want de overlevingsstrategie van de een betekent het doodvonnis voor de ander. Hitler is dood. Maar de bittere erfenis die hij nalaat is enorm.

Bekroond met de Taalunie Toneelschrijfprijs in 2009.

  • Met Engelse, Duitse, Franse en Russische boventitels.

Credits

tekst en regie Stijn Devillé spel Warre Borgmans, Dirk Buyse, Kris Cuppens, Janne Desmet, Jos Geens, Maarten Ketels, Sara Vertongen en Tom Van Bauwel muziek Elko Blijweert, Gerrit Valckenaers en Geert Waegeman dramaturgie Els Theunis scenografie Stef Depoover kostuum Anja Senniow coproductie ARSENAAL/LAZARUS