Het strijkkwartet van Meneer Sax

Oorkaan & Ebonet Saxofoonkwartet (NL)
vr 05/01/2018 - 15:00
Theater, Muziek, Familie
vanaf 6 jaar

Ticketprijzen

€ 14

Vandaag marcheren we als een fanfare! Dat klinkt feestelijk, maar hoe klinkt het als de fanfare moe is en geen zin meer heeft om te marcheren? Of als er een meisje uit de fanfare een liefdesbrief krijgt, en de anderen jaloers zijn?

In Het strijkkwartet van Meneer Sax speelt een fanfare op het pleintje waar Meneer Sax woont. Wie hij is, merken Johannes, Dineke, Paulina en Simone pas als de deur van zijn geheimzinnige huisje eindelijk open gaat. Regisseur Jochem Stavenuiter maakt er een meeslepende optocht van met veel humor.

Met muziek van Ligeti, Ravel, Bach, Rossini en anderen.

OORKAAN is genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2017 in de categorie 'Beste Prestatie'.
“Oorkaan is een Amsterdamse instelling die op een onnavolgbare manier een rol speelt in het maken van hoogwaardige theaterconcerten voor jonge kinderen en het opleiden van musici en ensembles. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van muziekvoorstellingen voor kinderen tot 12 jaar. Een taak die ze al jaren op een sublieme manier vervullen in Amsterdam – en daarbuiten. (voorzitter Tracy Metz)

KLEURPLAAT (strijkkwartet)

KLEURPLAAT (saxofoon)


In de pers

Vier blazers in een strijkkwartet (theaterkrant)

'Soms zijn er grappige voorstellingen waarbij er zoveel dingen voorafgaand, tijdens én na de voorstelling gebeuren, dat kinderen niet anders kunnen dan zich kostelijk vermaken' (moodkids)


Credits

regie Jochem Stavenuiter muziek en spel Ebonit Saxofoonkwartet

www.oorkaan.nl

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 14