Het klimaat zijn wij

boekvoorstelling

Jonathan Safran Foer
do 05/09/2019 - 20:00 Tickets

Ticketprijzen

€ 5 - check onze  kortingen

Locatiewijziging!
Om de grote belangstelling te kunnen beantwoorden, verhuizen we deze boekvoorstelling naar Aula Pieter De Somer. Tickets blijven geldig en tickethouders worden persoonlijk verwittigd.

Zijn roman 'Alles is verlicht' was het debuut van een wonderkind: Jonathan Safran Foer. Met 'Extreem luid en ongelooflijk dichtbij' brak hij helemaal door. Inmiddels is hij één van de meest toonaangevende auteurs van de Amerikaanse literatuur.

Wat volgde, speelde helemaal in op de tijdsgeest. Als geëngageerde non-fictieschrijver schreef hij 'Dieren eten' waarmee hij zijn pijlen richtte op de bio-industrie. Hij onderzocht de economische en morele implicaties van onze vleesetende maatschappij.

Hij komt naar Leuven met zijn nieuwste boek onder de arm en borduurt verder op deze prangende kwesties:  'We Are The Weather – Saving The Planet Begins At Breakfast'. Op de juiste Nederlandse vertaling is het nog even wachten. Dit boek is een urgent manifest over klimaatverandering en vleesconsumptie, een onderwerp dat (gelukkig) meer en meer mensen beroert. Hij stelt dat het klimaat mogelijk het succesvolst kan gered worden door sterke individuele signalen en gebaren. Te beginnen door goed na te denken over je eigen voedsel en consumptiegedrag.

Zijn laatste roman 'Hier ben ik' verscheen in 2016.

Jonathan Safran Foer (1977, Washington D.C.) is een Amerikaanse romanschrijver en essayist. Hij studeerde filosofie aan Princeton. Zijn werk werd over de hele wereld vertaald én werd meerdere malen verfilmd.

  • Jonathan Safran Foer wordt geïnterviewd door Lies Martens. Gesprek in het Engels
  • Boekenverkoop door Standaard Boekhandel. Je kunt je boek laten signeren door Safran Foer na afloop van het interview.

Credits

een initiatief van Leuven Leest, 30CC, uitgeverij Ambo/Anthos, KU Leuven Faculteit Letteren, Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en Leuven 2030