Het Huwelijk

Tibaldus
di 22/10/2019 - 20:00 Tickets
Theater
100'

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

Na 'Yvonne, prinses van Bourgondië' van Witold Gombrowicz ensceneert het jonge theatergezelschap Tibaldus voor de tweede keer een stuk van deze Poolse auteur. In 'Yvonne' kwam de prins in opstand tegen het hof door te willen trouwen met de afstotelijke Yvonne. Maar het plan liep mis, de bruid overleefde het niet. 

In 'Het Huwelijk' drijft de prins het nog verder. Hij wil de regerende macht onttronen door zelf koning te worden. Tibaldus versterkt de muzikaliteit van Gombrowicz’ stuk door tekst te verbinden met melodieën uit de Vlaamse polyfonie.

Opnieuw leveren ze een verrassende kijk op een eigenzinnig repertoire!

In de pers

  • “Het Huwelijk is een gewiekst stuk over authenticiteit en de verantwoordelijkheid die met elk spreken gepaard gaat.” (**** De Standaard)
  • "Dit is het juiste stuk op het juiste moment: Het Huwelijk verbeeldt de verantwoordelijkheid die elk spreken vereist en geeft in politiek correcte tijden een actuele draai aan een zeventig jaar oude tekst." - Gilles Michiels in Etcetera

Credits

regie Timeau De Keyser tekst Witold Gombrowicz van en met Simon De Winne (spel en zang), Hans Mortelmans (spel), Ferre Marnef (spel), Lieselotte De Keyzer (spel), Katrien Valckenaers (spel en zang), Hendrik Van Doorn (spel), Sander De Winne (zang) en Lieven Gouwy (zang) coproductie Toneelhuis met steun van CAMPO en KAAP

Bekijk en luister online