Het gezin Van Paemel

SKaGeN
wo 23/03/2022 - 20:00
Theater

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

Valentijn Dhaenens gaat in deze Vlaamse oerklassieker in dialoog met zijn 12 digitale alter-ego’s, simultaan protagonist als antogonist. Geen voltallig ensemblestuk zoals SKaGeN in 2019 nog gepland had, maar een proeve van creatief als vrucht van een volledig theaterseizoen in lockdown.

Dhaenens toont ons doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is, en komt uit bij een samen-alleen zijn dat niet alleen in coronatijden erg herkenbaar is.

Ontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: ‘Het gezin Van Paemel’ in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.

Credits

tekst Cyriel Buysse spel en concept Valentijn Dhaenens coaching Korneel Hamers techniek en filmopname Jeroen Wuyts kostuum Barbara De Laere regie-assistentie Tineke De Meyer productie SKaGeN & De Studio zakelijke leiding & coördinatie Korneel Hamers met de steun van De Vlaamse Gemeenschap & De Studio foto Wendy Marijnissen