Het Debutantenbal

wo 28/11/2018 - 20:00

Ticketprijzen

VVK: € 8 / € 6 Cultuurkaart KU Leuven / € 1,60 UiTPAS met kansentarief
Kassa: € 10 / € 8 Cultuurkaart KU Leuven / € 2,00 voor UiTPAS met kansentarief

Passa Porta maakt uit de vele tientallen literaire debuten die jaarlijks verschijnen een selectie, opdat jij tussen al dat papier nog bomen ziet in het bos. Voor deze editie vormen we de Bib Leuven om tot balzaal en stellen we de nieuwste lichting jonge Nederlandstalige schrijvers aan jou voor.

De namen van onze deelnemers geven we mondjesmaat vrij, de eerste auteurs zijn…

  • Marieke Lucas Rijneveld blijkt een dubbeltalent, nadat ze met Kalfsvlies de C. Buddingh’ Prijs won voor het beste poëziedebuut, gooit ze nu ook hoge ogen met haar romandebuut De avond is ongemak. Haar indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border en de Nacht van de Poëzie, en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf.
  •  Bert Moerman groeide op in West-Vlaanderen, op een plek waar weinig meer te doen was dan lezen en films kijken. In 2016 gaf hij zijn job op en trok hij naar New York om daar zijn debuutroman Niet dat het iets uitmaakt te schrijven. Intussen is hij veilig en wel terug in België en werkt hij als artistiek directeur in een concertzaal.
  • Kathy Mathys is schrijfster en recensente bij De Standaard. Met haar debuut Verdwaaltijd schreef ze een ambitieuze en trefzekere roman over obsessies en het verlangen te verdwijnen. Diverse verhaallijnen lopen door elkaar en nemen de lezer mee van Brusselse straten tot in de wouden van Californië.
  • Radna Fabias miste haar debuut in de Nederlandstalige letteren niet. Fabias werd geboren op Curaçao en is de eerste zwarte dichter die de C. Buddingh’-prijs kreeg voor het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie. De jury roemde haar werk als ‘vlezig, goddelijk vunzig soms’. Na een geslaagde campagne langs veel Nederlandse podia komt ze nu voor een eerste keer naar Leuven.
  • Maarten Goethals publiceert met de novelle De fragmenten in november zijn eerste prozawerk. Hij schreef en schaafde de voorbije jaren ‘intensief en haast autistisch’ aan dit ene werk, een dagboek in speculatieve stijl over het einde van de monarchie.
  •  Hannelore Bedert schoof haar bloeiende carrière als singer-songwriter even aan de kant, sloot zich op in een container in haar tuin en kwam terug met een knaller van een debuutroman: Lam. Na een chaotisch leven in de grote stad keert Lucia terug naar huis om daar de raadsels van haar jeugd en de geheimen van haar recent overleden vader te ontrafelen.
  •  De presentatie is in handen van Heleen Debruyne, radiomaakster bij Klara en auteur.

Credits

organisatie Passa Porta, 30CC, De Bib Leuven, Leuven Leest, VBK België, Atlas Contact en Polis.

Ticketprijzen

VVK: € 8 / € 6 Cultuurkaart KU Leuven / € 1,60 UiTPAS met kansentarief
Kassa: € 10 / € 8 Cultuurkaart KU Leuven / € 2,00 voor UiTPAS met kansentarief