Her(e)

Dalilla Hermans en NTGent
Theater
70'

Ticketprijzen

€ 18 -check onze kortingen

Leven als zwarte vrouw in een witte wereld, dat is altijd hyperzichtbaar zijn en tegelijkertijd haast onzichtbaar. Auteur, columnist en moeder Dalilla Hermans onderzocht haar eigen ervaring de afgelopen jaren in boeken en columns. Voor haar eerste theaterstuk capteert ze de bijzondere connectie die er tussen zwarte vrouwen leeft.

Samen met actrice Abigail Abraham stelde ze een gastenlijst op van inspirerende zwarte vrouwen in Vlaanderen en Brussel en nodigde hen uit voor een verblijf van 24u in Villa Hellebosch. Maar liefst 31 vrouwen, allemaal artiesten actrices en activistes, kwamen er samen en legden alles op tafel. Van intense vreugde tot trauma’s waarvan ze niet wisten dat ze ze hadden. Dalilla pent dit neer in een tekst over hun leven in België. Over uitdagingen en hoop, werk en theater, familie en sisterhood. Abigail Abraham brengt Her(e) op scène, niet in een monoloog, maar in een dialoog tussen zwarte vrouwen en de witte blik op hen. Een politieke en intieme avond.

Nederlands gesproken, met Engelstalige boventitels.

In de pers

“Zoals we een zwarte vrouw hoorden zeggen bij het verlaten van de zaal: ‘Ik heb niet meegewerkt, maar het was wél mijn leven op het podium.” (De Standaard)

Credits

concept, tekst, scenografie en regie Dalilla Hermans spel en co-creatie Abigail Abraham dramaturgie en co-creatie Carolina Maciel de França productie NTGent foto Harmony Benegusenga

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

Dear Winnie,

Jr.cE.sA.r , KVS & NNT
zo 13/02/2022 - 20:00