HAVOC

Haider Al Timimi / Antigone
di 22/10/2024 - 20:30
wo 23/10/2024 - 20:30
STUK
Soetezaal
60'
15-115 jaar

Ticketprijzen

€ 16 -  check onze kortingen

New York, begin jaren zeventig. De South Bronx staat in brand, letterlijk en figuurlijk. De middenklasse heeft er zich uit de voeten gemaakt; de economie stort in; gebouwen staan leeg, worden gesloopt of in brand gestoken; bendes maken de straten onveilig; zestig procent van de jongeren is werkloos. Ze hebben geen geld om naar een club te gaan, dus palmen ze de straten in met hun sound systems en stukken karton. Ze leggen een vloer en dansen op de break. Ze schrijven hun namen op de muren, ze uiten hun ongenoegen op muziek. Hun verzet tegen het establishment groeit uit tot een cultuur: hiphop.

Het zijn kleine haarden van chaos, die via een rimpeleffect de wetten en wetmatigheden van onze wereld trachten te doorbreken. Of het nu gaat om zonnestelsels of om politiek, om families of om economie: systemen hebben de neiging om zichzelf in stand te houden, zelfs ten koste van de organismen die er deel van uitmaken. De stoorzenders die die systemen ontregelen, zijn uitgerekend de factoren die zorgen dat ze in beweging blijven en veranderen.

In HAVOC neemt Haider Al Timimi de kracht van die stoorzenders onder de loep. De rauwe explosieve energie van hiphop vormt hierbij de leidraad. Met een cast van b-boys en b-girls van topniveau onderzoekt Al Timimi via dans en muziek wat de disruptieve én constructieve kracht van chaos kan zijn. Op de tonen van The Revolution Will Not Be Televised van protestdichter Gil Scott-Heron, gestuwd door woede en hoop.

In samenwerking met STUK.

In de pers

“Een andere danskunst voor een andere wereld.” (pzazz.be)

Credits

een voorstelling van Antigone choreografie & regie Haider Al Timimi van en met Lewis Cooke, Simon Dejaegere, Abdennacer Leblalta, Adem Ouhaibia, Delanotché, Ines Dumbi dramaturgie Bart Capelle lichtontwerp & scenografie Stef Stessel kostuumontwerp Andrea Kraenzlin geluidsontwerp Niels Vanherpe licht Jonas Lambrigts geluid Siebe Coorevits productie Antigone coproductie Perpodium met de steun van de Tax Shelter van de Belgische federale overheid via Cronos Invest

www.antigone.be

Kijk ook eens bij: