Hanne De Backer en Vincent Brijs - GEANNULEERD

Jazz Up Your Kot

do 26/03/2020 - 19:00
Geannuleerd
do 26/03/2020 - 20:00
Geannuleerd
do 26/03/2020 - 21:00
Geannuleerd
Gratis
F. Lintstraat 79
max. 25 plaatsen!
30'
Dit evenement is gratis

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Hanne De Backer en Vincent Brijs delen hun liefde voor de baritonsaxofoon en bundelen de krachten om met hun instrumenten een geheel eigen universum te creëren. In dialoog en in duel, over hun gedeelde voorliefde voor jazz en free jazz heen, maar tevens elk ook vanuit hun eigen specifieke muzikale achtergrond. Beide muzikanten laten zich gelden in een breed muzikaal spectrum en zijn actief in uiteenlopende projecten.

Vincent Brijs is vooral gekend als bandleader van BRZZVLL. Hij speelt vast bij de Amerikaanse funkband Defunkt, opgericht door Joseph Bowie en bij Bram Weijters’ Crazy Men, een eerbetoon aan pianist/componist Koen De Bruyne.

Hanne De Backer begon als theatermaker bij KVS en het literaire kamikazecollectief Bookers & Hookers, maar ontwikkelde zich daarnaast meer en meer als muzikante. Met haar project g a b b r o bracht ze in september 2019 een tweede vinyl uit op het Antwerpse label Dropa Disc. Ze maakt deel uit van het Antwerpse Condor Gruppe en het onstuimige Mudskipper met Terrie Ex, Paal Nilssen-Love en Signe K. Emmeluth en speelt geregeld in duo met Giovanni Barcella.

'Jazz Up Your Kot' is een project van Dienst Cultuur KU Leuven en 30CC.