Greg Cohen & Eleonora Strino

wo 10/10/2018 - 20:00
Muziek, Jazz
Gastvoorstelling
Dit evenement is gratis

De in Berlijn wonende Amerikaanse contrabassist speelde jaren aan de zijde van Tom Waits en vele anderen.  Zijn samenwerkingen zijn uitéénlopend, om er maar enkele op te noemen: 

Hij stond op de scène met John Zorn, Tom Waits, Woody Allen, Elvis Costello, David Byrne, ... Hij werkte mee aan albums van Norah Jones, Fiona Apple, Bob Dylan, Lou Reed, Antony and the Johnsons,...

Greg stond ook al een paar keer op de affiche van Jazz Middelheim en ook op het jazzfestival in Gent en behoort volgens vele jazzkenners tot de top van de nog levende jazz contrabassisten. 

Eleonora Strino is een jonge jazz gitariste uit Napels. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Napels en Amsterdam. Daarna schuimde ze de italiaanse jazzscene af, vaak aan de zijde van gerenomeerde jazzmuzikanten uit binnen -en buitenland. Greg zag haar op een festival optreden en was gefascineerd door haar gitaarspel.  Greg en Eleonora  namen samen de cd "Si,Cy" op. Dit album is een ode aan de amerikaanse componist Cy Coleman, bekend van nummers als Wichcraft en The best is yet to come.

Bekijk en luister online

Dit evenement is gratis