GRATIS CHIPS! - GEANNULEERD

compagnie barbarie
zo 21/06/2020 - 15:00
Geannuleerd
wo 18/03/2020 - 17:00
Geannuleerd
Theater, Familie
50'
van 5 tot 8 jaar
voorstelling geannuleerd omwille van de coronamaatregelen.

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

WACHTLIJST?

Deze voorstelling stond oorspronkelijk gepland op 18 maart 2020, maar werd verplaatst omwille van de coronamaatregelen. Tickethouders ontvingen hierover een persoonlijk bericht.

De nieuwe datum blijft onder voorbehoud van eventuele verdere veiligheidsmaatregelen.
Nieuwe ticketaanvragen worden daarom op een wachtlijst geplaatst. Zodra er meer zekerheid is over de organisatie van het nieuwe concert, contacteren wij de aanvragers (in volgorde van aanvraag) om hun aankoop af te ronden.

GRATIS CHIPS

Feminisme voor kleuters: ‘Is het een jongen of een meisje?’ is de meest gestelde vraag aan zwangere vrouwen. Al van voor de geboorte schrijven we een individu tal van eigenschappen toe. Want bij elke soort horen aparte gedragingen, verwachtingen, voorkeuren en eigenschappen.

Nochtans blijkt uit onderzoek dat de verschillen tussen mensen onderling véél groter zijn dan de verschillen tussen jongens en meisjes. Toch vinden we het als mensheid blijkbaar erg nuttig om iedereen in een hokje te stoppen. Jongen. Meisje. Blauw. Roze. Lekker. Helder. Dat er verschillen zijn dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken.

Deze voorstelling gaat over feminisme, over de strijd om gelijke rechten voor vrouwen én mannen. In 'GRATIS CHIPS!' wordt er stevig gerammeld met de bestaande genderstereotypen. Want al draagt An al lang de broek, Jan draagt nog steeds geen rok.

  • Deze productie is in eenvoudig Nederlands.
  • bestel je verjaardagfeestje
  • We vragen met aandrang om te letten op de vermelde minimumleeftijd. Daarmee willen we de kinderen, de ouders en de spelers een aangename voorstelling bezorgen.


Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

In de pers

  • “In GRATIS CHIPS! legt compagnie barbarie feminisme helder uit op maat van kleuters. Niet didactisch, wel hilarisch.” (De Standaard)
  • Dag An met de pan - Het Nieuwsblad
  • Feminisme voor kleuters? “Gratis Chips” van Compagnie barbarie toont dat het kan - De Morgen

Credits

regie Karolien De Bleser met Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel vormgeving Michiel Van Cauwelaert kostuum Viv Van der Poel geluid en techniek Saul Mombaerts, Jannes Dierynck, Koen De Wilde en Eva Dermul grafisch ontwerp Nick Mattan een coproductie met Villanella en BRONKS met steun van ARSENAAL/LAZARUS en Needcompany

www.compagniebarbarie.be

Bekijk en luister online

voorstelling geannuleerd omwille van de coronamaatregelen.

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen