Graceland The Concert

The African Mamas
wo 22/02/2023 - 20:00
Show & Musical
50' - pauze - 45'

Ticketprijzen

€ 25 - check onze kortingen

The African Mamas laten ons het fantastische concert herbeleven, waarvan Paul Simon de inspirator en dirigent was. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas meer dan een prachtige show. Het wordt een onvergetelijke muzikale belevenis.

Het begon begin jaren 80 toen Paul Simon toevallig een cassettebandje in handen kreeg van de song Gumboots van The Boyoyo Boys. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon herinnerde hem aan de opwindende beginjaren van de rock-’n-roll. Niet lang daarna vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om opnames te maken met de oorspronkelijke artiesten, met het fantastische album Graceland als het ultieme eindresultaat.

De sensatie over de opwindende mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse popmuziek ging gepaard met de nodige politieke turbulentie. De anti-apartheidsbeweging was op zijn zachtst gezegd niet blij dat Paul Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak. Terwijl tal van grote sterren kritiekloos bleven optreden in Sun City, het decadente symbool van de apartheidspolitiek, werd Paul Simon het mikpunt van kritiek. Iets dat hij zelf nooit heeft begrepen. "Maar waarom waren de muzikanten dan zo blij met mijn komst? We werkten samen, zonder aanzien van ras of kleur" zei hij daar destijds zelf over.

‘Graceland The Concert’ gaat voorbij aan alle kritiek en commentaar en is vooral een muzikale belevenis. Een sensatie die een groot publiek kennis heeft laten maken met de Soweto-sound en zo de geschiedenis herschreven heeft.

  • gekozen door De Curatoren Buurthuizen

    Monique Roesems, curator Buurtwerkingen: “Deze heerlijke mix van muziek van Paul Simon en de prachtige stemmen van de African Mamas maakt mij instant vrolijk”

In de pers

  • “Zinderende show” (**** Theaterkrant)

Credits

www.dgtheater.nl

Met Nosipo Mtotoba, Ntsiki Ndzume, Aveline Twala, Sithembi Nkosi, Mapule Mngumi, Ayanda Bandla, Aphiwe Dumeko en Pamela Mpanza regie Vincent van den Elshout muzikale leiding Gama Mathonsi kostuums Glenn Hewit foto Wim Lanser