Glitch

Abattoir Fermé
Eenvoudig Nederlands
80'

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2) - € 13 (rang 3)

check onze kortingen

Wordt de wereld aangestuurd door duivels die in en onder onze huid kruipen en vanuit hun marmeren tombes schateren om ons aards geploeter? Of is onze werkelijkheid een multiplayer videogame, bevolkt door non-player-characters met een beperkt repertoire aan voorgeprogrammeerde zinnen en bewegingen?

Wat als je door de scheuren van onze realiteit heen zou kunnen kijken? Naar de wereld achter de wereld. En wat als die realiteit – zoals een platenspeler waarvan de naald is vastgelopen – aan het haperen gaat, begint te glitchen, in een loop glijdt?

Indrukwekkend, unheimlich en visueel verrukkelijk.

Glitch, de nieuwste theatercreatie van Abattoir Fermé, neemt je mee naar een mysterieuze plek waar je door de kieren van de realiteit recht de afgrond in staart. Is het een mausoleum, een existentiële wachtkamer of de lobby van een verlaten hotel?

Regisseur Stef Lernous en zijn ijzersterke cast toveren een verrukkelijk vormgegeven onderwereld tevoorschijn, waarin vijf woelige zielen elkaar treffen, met verontrustende en licht psychedelische gevolgen.

In de pers

“Glitch gaat over hoe onze realiteit, die we ooit kenden, aan het veranderen is… Als ik er iets over kwijt wil, dan is het dat het een voorstelling is over hoe we de laatste jaren heel wat ‘haperingen’ in die realiteit ervaren hebben. Het is ook een soort voorstelling die Abattoir Fermé al een tijd niet meer gemaakt heeft: cryptisch, heel filmisch, met weinig tekst en grote beelden." (regisseur Stef Lernous op Radio 1)

Credits

tekst en regie Stef Lernous spel Steve Geerts, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters, Chiel Van Berkel en Tania Van der Sanden muziek Kreng scenografie Sven Van Kuijk techniek Wim Bernaers, Thomas Vermaercke productie Abattoir Fermé i.s.m. Nona foto Sofie Jaspers

Kijk ook eens bij:

About Elly

tg STAN
zo 16/04/2023 - 20:00

Het Kraakpand

Theater Stap
di 16/05/2023 - 19:00

Halleluja

Fleur Khani
za 03/06/2023 - 20:00