Focus op modern klassiek - Philip Glass & more + Masayoshi Fujita (Jp)

Lavinia Meijer en Michiel Borstlap - Masayoshi Fujita
vr 09/11/2018 - 20:00
Muziek, Klassiek
Eerste Keer

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2) - € 13 (rang 3)

check onze kortingen

Philip Glass & more - Lavinia Meijer en Michiel Borstlap

Lavinia Meijer is wereldvermaard als klassiek harpiste, Michiel Borstlap is een toppianist in de internationale muziekwereld. Voor dit eenmalige concert laten ze zich inspireren door de minimal music van Philip Glass en hun eigen grenzeloze fantasie. Geniet van deze twee muzikale grootheden op één podium!

Masayoshi Fujita (Japan)

(vervangingsprogramma voor Wooden Elephant)

Masayoshi Fujita is een Japanse vibrafonist en componist met thuisbasis Berlijn. We maakten de eerste keer kennis met hem in 2015 toen het bloedmooie 'Apologues' op het stilaan prestigieuze Erased Tapes uitkwam (Nils Frahm, Ólafur Arnalds e.a.). Een fijne aanwinst voor het label en een goede zaak voor Fujita die zo een breder publiek kan bereiken. Op 'Apologues' stond de vibrafoon centraal, hier en daar opgesmukt met wat viool, klarinet, hoorn, piano of elektronica.

Fujita zet als het ware de tijd even stil en verplicht ons echt te luisteren naar zijn majestueuze melancholie. Deze zomer verscheen er nieuw werk van Masayoshi Fujita.

Hij presenteert 'Book of Life'. Tegelijkertijd komt ook  'Stories' opnieuw uit. Op het podium laat hij zich vergezellen door twee cellisten. Anne Müller ken je wellicht van haar samenwerkingen met Agnes Obel en Nils Frahm. Sebastian Selke is samen met broer Selke actief in Ceeys en staan samen in voor het QAmbientFestival in Potsdam nabij Berlijn.

Verwacht je aan een hemelse soundtrack, doorgaans kalm, sierlijk en sprookjesachtig, waarbij je heerlijk kunt wegdromen.

In de pers

Credits

www.erasedtapes.com

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2) - € 13 (rang 3)

check onze kortingen