Focus op De Nwe Tijd - Maandagavond On Tour

De Nwe Tijd, Het nieuwstedelijk & LUCA Drama
ma 12/11/2018 - 20:00
ma 22/04/2019 - 20:00
Geannuleerd
Theater
OPEK
Rotonde
120' (met pauze)

Ticketprijzen

€ 7

check onze kortingen

De 'Maandagavond' op 22 april werd geannuleerd. Tickethouders worden persoonlijk verwittigd.

Na Benjamin Verdonck en Laura van Dolron focust 30CC nu op de De Nwe Tijd (lees: de Nieuwe Tijd), het theaterhuis onder leiding van makers, spelers en schrijvers Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit. De Nwe Tijd staat voor eerlijke, poëtische en humoristische voorstellingen en maakt van taal theater.

Na een succesvolle reeks in eigen huis gaat De Nwe Tijd voor het eerst met de Maandagavonden op toernee. Speciaal voor 30CC stellen zij een programma samen over wat hen en de wereld op dat moment bezighoudt. Een avond vol muziek, gasten en nieuwe teksten waarin ze met ontroering en scherpe blik naar de wereld kijken. Ze krijgen hiervoor versterking van Het nieuwstedelijk en de studenten van de Leuvense theateropleiding LUCA Drama.

Voor de tweede Leuvense editie hebben ze de hulp ingeroepen van de jonge acteur en
theatermaker Matthias Van de brul. Hij studeerde afgelopen jaar af aan de theateropleiding LUCA Drama en hij speelde mee in Heimat 3 van De Nwe Tijd. Met z’n vieren zoeken ze naar een antwoord op de vraag wat goed burgerschap is. Overal in Europa komen jongeren de straat op om te ijveren voor een beter klimaatbeleid. Vrijwel alle politici zeggen dat de jongeren veel beter naar school kunnen gaan of dat ze dan ook maar niet het vliegtuig moeten nemen, als het klimaat hen zo aan
het hart gaat. Kun je ijveren voor een klimaatbeleid en daarna het vliegtuig nemen? Wanneer zijn we burger en wanneer consument en kun je dat tegelijk zijn? Hoe doe je dat eigenlijk: een goed burger zijn.

Er komt ook nog een muzikale gast.

Ticketprijzen

€ 7

check onze kortingen