Focus op De Nwe Tijd - Heimat 3

How to build a home

De Nwe Tijd
za 17/11/2018 - 20:00
Theater
Eerste Keer
90'

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen

Na Benjamin Verdonck en Laura van Dolron focust 30CC nu op de De Nwe Tijd (lees: de Nieuwe Tijd), het theaterhuis onder leiding van makers, spelers en schrijvers Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit. De Nwe Tijd staat voor eerlijke, poëtische en humoristische voorstellingen en maakt van taal theater

met inleiding om 19.15 uur door Freek Vielen

De Nwe Tijd bouwt een huis voor James Wood. Voor wie? James Wood, een Engelsman die op 23 november 2016 een reactie plaatste onder een YouTube-filmpje met de titel ‘to build a home’, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis. Hij schreef in die reactie dat het niet goed met hem ging, dat zijn beste vriend een jaar daarvoor zelfmoord had gepleegd. Tot drie keer toe had die vriend hem op die bewuste avond proberen te bellen, maar hij had zijn telefoon niet opgenomen omdat hij op zijn Playstation zat te spelen. Hij schreef dat hij zich zo schuldig en verdrietig voelde. En zo eenzaam. Niemand reageerde daarop. Pas toen hij een jaar later zijn bericht aanpaste en schreef dat het nog steeds niet goed met hem ging, stuurden plots honderden mensen hem virtual hugs, hartjes en advies.  

De Nwe Tijd besloot naar hem op zoek te gaan om met hem te spreken. Wie is hij? Hoe gaat het nu met hem? En waarom is er in Engeland sinds kort een minister van Eenzaamheid? En waarom plaatste James Wood juist onder het liedje ‘to build a home’ zijn wanhoopskreet? Met deze vragen, via zoekgeschiedenissen, handleidingen en het gebrek eraan, doet De Nwe Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen. Voor James Wood. En voor iedereen die een beetje op hem lijkt.

'Heimat 3' is de derde voorstelling in een reeks losstaande voorstellingen, die vertrekken vanuit een doorlopend onderzoek naar verbondenheid. In 'Heimat 1' interviewden de makers hun eigen ouders en grootouders op zoek naar hun opvoeding en levenslessen, voor 'Heimat 2' speelden zij een zelfgeschreven requiem op een smeltende gletsjer in Groenland en voor 'Heimat 3, how to build a home' bouwen zij een huis.

programmaboekje

In de pers

Credits

van en met Harald Austbø, Tim David, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis,  Matthias Van de brul en Freek Vielen muziek Harald Austbø dramaturgie Tobias Kokkelmans lichtontwerp Sander Salden kostuumontwerp Sabina Kumeling decoruitvoering  en technische ondersteuning Ron Van Eycke en Tom van de Oudeweetering publiciteit Cien Schelkens coproducent Het Laatste Bedrijf met dank aan CCBe, Anoek Nuyens met steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, tevens Gallop Tax Shelter  

www.denwetijd.be


Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen

Kijk ook eens bij:

Tickets

Focus op De Nwe Tijd - On Ice

Suzanne Grotenhuis en De Nwe Tijd
14/03/2019 - 20:00
Tickets

Focus op De Nwe Tijd - Maandagavond On Tour

De Nwe Tijd, Het nieuwstedelijk & LUCA Drama
12/11/2018 - 20:00
22/04/2019 - 20:00